Presuda generalu Tolimiru 12. decembra

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda generalu Tolimiru 12. decembra

HAG - Haški tribunal će iduće srede, 12. decembra, izreći presudu penzionisanom generalu Vojske Republike Srpske (VRS) Zdravku Tolimiru, potvrđeno je danas u ovom sudu.Tolimir je bio pomocnik komandanta za obaveštajno-bezbedonosne poslove Glavnog štaba VRS i bio je neposredno odgovoran komandantu Glavnog štaba, generalu Ratku Mladiću. On je optužen za genocid, udruživanje radi vršenja genocida, istrebljenje, ubistvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << progone, prisilno premeštanje i deportaciju muslimanskog stanovništva iz Srebrenice i Žepe od jula do novembra 1995. godine.Suđenje je počelo u februaru 2010, a završne reči iznete su u avgustu ove godine. Tužilaštvo je izvelo 126, a Tolimir, koji se sam zastupa pred sudom, četiri svedoka.U završnoj reči, tužilac je zatražio kaznu doživotnog zatvora, a Tolimir oslobađajuću presudu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kanadski general: Zaključio sam da je Mladić imao kontrolu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2012

U nastavku suđenja u Hagu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, u sredu je završeno saslušanje zaštićenog svjedoka RM-019 koji je iskaz dao na sednici zatvorenoj za javnost, a zatim je iskaz počeo da daje general kanadske vojske Dejvid Frejzer...Ratko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.