PRESUDA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Saši Cvetanoviću i Slaviši Novakoviću po 35 godina zatvora, Miloš Delibašić oslobođen (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 02.Apr.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUDA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Saši Cvetanoviću i Slaviši Novakoviću po 35 godina zatvora, Miloš Delibašić oslobođen (FOTO)

Miloš Delibašić oslobođen je danas od optužbi da je zajedno sa pokonim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici ubili rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu Specijalni sud u Beogradu osudio je danas četiri osobe na ukupno 114 godina zatvora jer su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, 2013. godine.PROČITAJTE I: Presuda za ubistvo Bojovića i VidakovićaSaša Cvetanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao neposredni izvršilac ubistva i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 dok je Milošu Vojinoviću koji je ranije priznao da je bio član grupe koja je ubila Vidakovića u Budvi 2013. godine, pridodata jedna stara kazna pa je osuđen na 14 godina zatvora, preneli su mediji.Optužbi da je organizator te kriminalne grupe i da je pomagao u ubistvu Miloša Vidakovića oslobođen je Miloš Delibašić dok je Goran Bojanić oslobođen optužbe za zločinačko udruživanje.Koljenšiću je kao državljaninu Crne Gore suđeno u odsustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije dok je Slaviša Novaković u bekstvu.Kao organizatori kriminalne grupe koja je ubila Bojovića i Vidakovića optuženi su Slobodan Šaranović, ali je on ubijen prošlog februara u Budvi, i njegov rođak Miloš Delibašić.Tokom suđenja koje je počelo 2016. godine, optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjena kazna lažnom Tadićevom savetniku

Izvor: Mondo, 02.Apr.2018

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio lažnog savetnika Borisa Tadića i kuma Vojislava Koštunice, optuženeg Todora Puletića na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od milion dinara...Foto: Guliver/getty images, Thinkstock..On je optužen da je organizovao grupu koja je varala građane...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.