OVAJ ČOVEK baš ima SREĆE: Optuživan za PLJAČKU VEKA i OSVETNIČKO UBISTVO i oba puta OSLOBOĐEN, iz istog RAZLOGA

Izvor: BKTV News, 02.Apr.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAJ ČOVEK baš ima SREĆE: Optuživan za PLJAČKU VEKA i OSVETNIČKO UBISTVO i oba puta OSLOBOĐEN, iz istog RAZLOGA

Sestrić ubijenog crnogorskog bosa Slobodana Šaranovića danas je u Beogradu oslobođen optužbe da je organizator ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

U pitanju je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom su četvorica pripadnika optužene grupe osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. Saša Cvetanović, kao neposredni ubica osuđen je na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, a Miloš Vojinović na ukupno 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << godina.

Foto:Pixabay

Optuženi organizator grupe, Miloš Delibašić (33) je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen i on će danas biti pušten iz pritvora, u kome je bio od jula 2014. kada je uhapšen u Budvi, a zatim izručen srpskom pravosuđu. On i njegov ujak Slobodan Šaranović bili su optuženi za organizovanje grupe koja je izvšila dva ubistva ubistva: ubistvo Nikole Bojovića 2013. u Beogradu i Miloa Vidakovića u Budvi iste godine...

Šaranović, kome se sudilo sa slobode, je u međuvremenu ubijen, dok je Delibašić danas oslobođen optužbi. Budući da je ovo prvostepena presuda, i osuđeni i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči sudu predložilo da Delibašića osudi na kaznu ne manju od 30 godina zatvora.

Tokom sudskog postupka, član optužene grupe, Miloš Vojinović  koji je postigao sporazum o svedočenju detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila. Sudsko Veće je imalo veru u iskaz osuđenog Vojinovića vezan za umešanost Delibašića u ubistva, ali osim iskaza, drugih dokaza za njegovu emešanost nije bilo. Delibašić je tako, po drugi put u životu oslobođen za teško krivično delo, za koje je zaprećena kazna do 30 godina zatvora. Pre samo dve godine, on je pravosnažno oslobođen i optužbe  da je učestvovao u čuvenoj pljački zlatare„Israel Diamond Center“ 2008. godine, koja je u medijima okarakterisana kao pljačka veka, i to iz istih razloga, zbog nedostatka dokaza. Delibašiću se u ovom postupku sudilo u Višem sudu u Beogradu, pred kojim je 2014. oslobođen optužbi. Apelacioni sud je, međutim izmenio presudu i Delibašića osudio na pet godina zatvora. Posle dve žalbe, sudsko veće je u trećem stepenu odlučilo u Delibašićevu korist.

Pljačka zlatare „Israel Diamond Center“ bila je teška 3,5 miliona evra u ukradenim satovima i nakitu.

Delibašićev branilac Mihailo Lakčević tada je za mediji rekao da je njegov klijent neosnovano bio u pritvoru.

„On je u pritvoru proveo skoro pet godina i zbog toga ima pravo na naplatu advokatskih troškova i odštetu od države“, rekao je Lakčević.

Delibašić je tada ostao u pritvoru jer mu se već sudilo za organizovanje ubistava, za koja je danas oslobođen.

I danas je Delibašićev advokat, Aleksandar Janić rekao da je oslobađajuće presuda bila očekivana.

-Ovo je očekivana presuda, Delibašić već godinama doživljava linč, stavljaju mu se na teret dela koja nije izvršio i to je sad napokon i dokazano - rekao je advokat Janić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.