Osumnjičenom za pretnje poslanici pritvor do 30 dana

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenom za pretnje poslanici pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je T. L. (29) pritvor do 30 dana zbog sumnje da je putem društvenih mreža uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić. Sud je izdao i naređenje za izdavanje poternice za njim.

U saopštenju suda se precizira da je Krivično vanpretresno veće suda preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, koji je u petak odbio predlog Višeg tužilaštva za određivanje pritvora.

Odlučujući o žalbi tužilaštva protiv rešenja sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za prethodni postupak, kojim je odbijen njegov predlog za određivanje pritvora, veće je danas donelo rešenje kojim je delimično uvažena žalba tužilaštva.

Užas: Po centru Beograda osvanuli grafiti sa pretnjama smrću poslanici Mariniki Tepić (FOTO)

T.L. je određen pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i naređeno je izdavanje poternice.

Protiv navedenog rešenja nije dozvoljena žalba, navodi se u saopštenju.

Sudija za prethodni postupak je nakon saslušanja okrivljenog prošlog petka odbio predlog za određivanje pritvora za T.L. koji je bio uhapšen dva dana ranije. Na teret mu se stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je tražilo pritvor za njega zbog opasnosti od bekstva, jer nema stalno prijavljeno prebivalište, zbog opasnosti da će uticati na svedoka - Mariniku Tepić, kao i da će ponoviti krivično delo.

Policija je nakon hapšenja saopštila da je osumnjičeni i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Poternica za osumnjičenim za pretnje Mariniki Tepić

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2017

Viši sud u Beogradu raspisao je danas poternicu za T.L. (29) koji je osumnjičen da je preko društvenih mreža upućivao pretnje smrću poslanici Nove stranke Mariniki Tepić...Odlučujući o žalbi Višeg javnog tužilaštva protiv rešenja sudije za prethodni postupak, kojim je odbijen predlog tužilaštva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.