Optužnica protiv sudije Blagoja Jakšića

Izvor: S media, 08.Dec.2011, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv sudije Blagoja Jakšića

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv sudije Višeg prekršajnog suda u Beogradu i člana Viskog saveta sudstva Blagoja Jakšića i još pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, optužnicom podignutom 5. decembra su obuhvaćeni Ljubomir Biševac, Milorad Laketić, Blagoje Čurović i Dragan Gavrilović, kao i Miroslav Božović osumnjičen za pomaganje u zloupotrebama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<


U optužnici se navodi da su okrivljeni Biševac i direktor DTP "Luh" iz Kosovske Mitrovice Laketić, zaključili fiktivni ugovor o kupoprodaji poslovnog prostora od 324 metara kvadratnih u centru grada, koji je vlasništvo tog preduzeća, i to bez odluke upravnog odbora oštećenog preduzeća i definisane cene u ugovoru.

Uhapšeni radnici zbog malverzacija sa naftom

Zastarele tužbe protiv Miloševićevih funkcionera

Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja

Okrivljenom Blagoju Jakšiću se stavlja na teret da je, u svojstvu predsednika Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici, dao nalog da se falsifikovanjem službene knjige tog suda izvrši overa fiktivnog ugovora o kupoprodaji tog prostora.

Referenti overe u sudu takodje optuženi Blagoje Čurović i Dragan Gavrilović su njegov nalog izvršili.

Biševac je, potom, pomenutu nepokretnost prodao Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, za kupoprodajnu cenu od oko 20 miliona dinara i tako pribavio imovinsku korist u tom iznosu, a nanoseći na taj način štetu DTP "Luh".

Okrivljeni Miroslav Božović se tereti da je pružio pomoć Blagoju Jakšiću tako što je kao sekretar Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici iz knjige overa, nekoliko dana pre pokretanja istrage istrgao više stranica medju kojima je bila i overa fiktivnog ugovora, a u cilju prikrivanja nezakonite radnje.



Optuženima Blagoju Jakšiću, Blagoju Čuroviću i Draganu Gavriloviću je produžen pritvor.


Sudjenje će biti zakazano nakon što optužnica stupi na pravnu snagu, odnosno kada se razmotre eventualni prigovori.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv Blagoja Jakšića

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2011

Tužilaštvo za organizovani kriminal posle tromesečne istrage podiglo je optužnicu protiv sudije Višeg prekršajnog suda u Beogradu i člana Visokog saveta sudstva Blagoja Jakšića i još četvorice zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Podignuta optužnica protiv sudije Blagoja Jakšića

Izvor: Blic, 08.Dec.2011

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv sudije Višeg prekršajnog suda u Beogradu i člana Visokog saveta sudstva Blagoja Jakšića i još pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe službenog položaja. ..Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, optužnicom podignutom 5. decembra...

Nastavak na Blic...

NS: Istraga protiv profesorke

Izvor: B92, 09.Dec.2011, 08:40

Novi Sad -- Tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv profesorke engleskog jezika u Novom Sadu Jelene Popović Ivanović...Ona se sumnjiči da je širila govor mržnje preko društvene mreže Fejsbuk...Portparol Tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je Odeljenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.