PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SUDIJE JAKŠIĆA

Izvor: Kurir, 08.Dec.2011, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SUDIJE JAKŠIĆA

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal je 5. decembra 2011. godine, nakon tromesečne istrage, podiglo optužnicu protiv Blagoja Jakšića, sudije Višeg prekršajnog suda u Beogradu i člana Viskog saveta sudstva,zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Tužialaštva.

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal je 5. decembra 2011. godine, nakon tromesečne istrage, podiglo optužnicu protiv Blagoja Jakšića, sudije Višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prekršajnog suda u Beogradu i člana Viskog saveta sudstva,zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, saopšteno je  iz Tužialaštva.

 U optužnici se navodi da su okrivljeni Ljubomir Biševac i Milorad Laketić, direktor DTP "Luh" iz Kosovske Mitrovice, zaključili fiktivni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti – poslovnog prostora od 324 kvadratnih metara u centru Kosovske Mitrovice, koji je vlasništvo ovog društvenog preduzeća, i to bez odluke upravnog odbora oštećenog preduzeća, pa čak i bez definisane kupoprodajne cene u ugovoru.

Okrivljenom Jakšiću se stavlja na teret da je, u svojstvu predsednika Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici, dao nalog da se falsifikovanjem službene knjige Suda izvrši overa fiktivnog ugovora o kupoprodaji nepokretnosti između DTP "Luh", kao prodavca, i Biševca, kao kupca.

Referenti overe u ovom sudu Blagoje Čurović i Dragan Gavrilović su njegov nalog izvršili.

Biševac je, potom, pomenutu nepokretnost prodao Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, za kupoprodajnu cenu od 20.040.000,00 dinara i na taj način sebi pribavio imovinsku korist u pomenutom iznosu, a naneo štetu DTP "Luh".

Okrivljeni Božović se tereti da je pružio pomoć učiniocu krivičnog dela Jakšiću tako što je kao sekretar Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici iz knjige overa, koja se nalazila u arhivi Suda, nekoliko dana pre pokretanja istrage istrgao više stranica među kojima je bila i ona na kojoj je izvršena overa pomenutog fiktivnog ugovora, a u cilju prikrivanja nezakonite overe.

Odlukom veća, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, optuženima Jakšiću, Čuroviću i Gavriloviću je produžen pritvor, kaže se u saopštenju koje je potpisao tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.