NS: Istraga protiv profesorke

Izvor: B92, 09.Dec.2011, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Istraga protiv profesorke

Novi Sad -- Tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv profesorke engleskog jezika u Novom Sadu Jelene Popović Ivanović.

Ona se sumnjiči da je širila govor mržnje preko društvene mreže Fejsbuk.

Portparol Tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je Odeljenje za Visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva istražnom odeljenju Višeg suda u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage za krivična dela ugrožavanja sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti preko Fejsbuka.

Mediji su 20. septembra objavili da je Popović Ivanovićeva u komentarima na svom profilu na Fejsbuku pozivala na otvoreno nasilje prema homoseksualcima.

"Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati i ućutkati na sve načine, jer vrše propagandu bolesti!", napisala je ona.

Mediji su naveli da profesorka među prijateljima ima i svojih učenika.

"Manjine nikad ne smeju imati ista prava kao većinski narod! Ovo je naša zemlja, srpska, bre! Je.... vas tolerancija, gonite se u pm i vi i vaše pozitivne diskriminacije!", napisala je, između ostalog, na Fejsbuku.

Direktor Srednje mašinske škole Miloš Mazalica je ranije izjavio da je "šokiran" i dodao da "slučaj neće otići pod tepih".

Neposredno pošto su slučaj obelodanili mediji, Jelena Popović Ivanović je otišla na bolovanje, s kojeg se vratila i nastavila da predaje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.