Vesti

2

Podignuta optužnica protiv Blagoja Jakšića

Autor: AA

Izvor: Tanjug

Podignuta optužnica protiv Blagoja Jakšića

Optužnice su podignute i protiv Ljubomira Biševca, Milorada Laketića, Blagoja Čurovića i Dragana Gavrilovića, a Miroslav Božović, svojevremeno osumnjičen sa ostalima, optužen je zbog izvršenja krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. Krivičnog zakonika.

U optužnici se navodi da su Biševac i Laketić, direktor DTP "Luh" iz Kosovske Mitrovice, zaključili fiktivni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti - poslovnog prostora od 324 kvadratnih metara u centru Kosovske Mitrovice, i to bez odluke upravnog odbora oštećenog preduzeća, pa čak i bez definisane kupoprodajne cene u ugovoru. 

Jakšiću se stavlja na teret da je, u svojstvu predsednika Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici, dao nalog da se falsifikovanjem službene knjige Suda izvrši overa fiktivnog ugovora o kupoprodaji nepokretnosti između DTP "Luh", kao prodavca, i Ljubomira Biševca, kao kupca.

Referenti overe u ovom sudu Blagoje Čurović i Dragan Gavrilović su njegov nalog izvršili.

Biševac je, potom, pomenutu nepokretnost prodao Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, za kupoprodajnu cenu od 20.040.000 dinara i na taj način sebi pribavio imovinsku korist u pomenutom iznosu, a naneo štetu DTP "Luh".

Božović se tereti da je pružio pomoć učiniocu krivičnog dela Blagoju Jakšiću tako što je kao sekretar Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici iz knjige overa, koja se nalazila u arhivi Suda, nekoliko dana pre pokretanja istrage istrgao više stranica, među kojima je bila i ona na kojoj je overa pomenutog fiktivnog ugovora, a u cilju prikrivanja nezakonite radnje.

Odlukom veća, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, optuženima Blagoju Jakšiću, Blagoju Čuroviću i Draganu Gavriloviću je produžen pritvor. 

Zakazivanje glavnog pretresa po podignutoj optužnici može se očekivati nakon njenog stupanja na pravnu snagu, navedeno je u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Klara

Molim vas, novinari, udubite se. Pred sudom se overavaju potpisi i vrši se utvrđivanje identiteta ugovornih strana. Ukoliko je tačno da je sadržina ugovora neistinita, onda odgovara onaj ko je naveo službeno lice na overu neistinitog sadržaja. Ovom vešću vlast pokušava da skrene pažnju sa pravog problema a to je da Visoki savet sudstva nema kvorum.