Odloženo suđenje Veskoviću i Ivanovu: Odbrana nudila jemstvo 40 miliona u nekretninama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 11:13

Odloženo suđenje Veskoviću i Ivanovu: Odbrana nudila jemstvo 40 miliona u nekretninama

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, odloženo je danas za 29. jun pred Višim sudom u Beogradu.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Ivanovovog branioca koji danas prisustvuje završnici suđenja grupi Darka Šarića, u postupku za pranje para, ali je međutim odbrana Veskovića ponudila dopunu jemstva za odbranu sa slobode.

Veskovićeva porodica nudi kao jemstvo da on >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće pobeći do kraja postupka, 40 miliona dinara u nekretninama, kroz upis hipoteke.

Tužilaštvo se usprotivilo tom predlogu, a konačnu odluku doneće sud u narednom periodu.

Vesković i Ivanov su u pritvoru više od dve godine i negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

29 PROJEKTILA IZ AUTA U POKRETU Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića, optuženi ponudio jemstvo od 40 MILIONA DINARA

Izvor: Blic, 25.Maj.2020

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, odloženo je danas za 29. jun pred Višim sudom u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.