Marku Miškoviću tri i po, Đuraškoviću sedam godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016, 05:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marku Miškoviću tri i po, Đuraškoviću sedam godina zatvora

Marko Mišković prvostepeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu osuđen na kaznu zatvora od tri godine i šest meseci zbog zloupotreba sa putarskim preduzećima. Vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću, optuženom u istom postupku, izrečena je kazna zatvora od sedam godina zatvora i novčana kazna od šest miliona dinara.

Specijalni sud je odredio da Marko Mišković plati i novčanu kaznu od osam miliona dinara po pravnosnažnosti presude.

Miškoviću se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću, optuženom u istom postupku, izrečena je kazna zatvora od sedam godina zatvora i novčana kazna od šest miliona dinara, s tim što mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Marko Mišković nije prisustvovao izricanju presude na šta po zakonu i nije bio obavezan, ali je u sudnici bio njegov advokat.

Za malverzacije sa putarskim preduzećima optužen je i vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, ali je zbog bolesti njemu razdvojeno suđenje.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda danas neće biti izrečena, jer mu je suđenje zbog zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine, a nastavak suđenja zakazan mu je za 8. april.

Za Marka Miškovića tužilac je bio predložio 10 godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara, zbog učešća u poslovima kojima su oštećena putarska preduzeća u Srbiji, kao i za utaju poreza.

Za vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovća tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog oštećenja putarskih preduzeća, ali i kruševačke fabrike maziva, čiji je vlasnik bila pomenuta korporacija, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

Za ostale optužene, njih ukupno 13, tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, kao i za dvoje optuženih novčanu kaznu od milion dinara.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, pokrenut je 2012. krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj u vezi sa fabrikom maziva iz Kruševca pokrenut je godinu i po dana ranije.

Međutim, s obzirom da je većina optuženih za putarska preduzeća i na optužnici za FAM, postupci su spojeni i u februaru 2015. je krenulo objedinjeno suđenje pred sudskim većem sudije Maje Ilić koje je sudilo FAM-u.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Posle višemesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas presuda Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću

Izvor: Blic, 25.Mar.2016

Specijalni sud u Beogradu treba danas da izrekne prvostepenu presudu sinu vlasnika Delta holdinga Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i za još 12 optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom fabrikom maziva...Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda neće danas...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.