Lokalizovan požar podno Kopaonika, zaustavljeno širenje vatre u studeničkom kraju

Izvor: RTS, 16.Maj.2020, 06:56

Lokalizovan požar podno Kopaonika, zaustavljeno širenje vatre u studeničkom kraju

Požar koji je juče tokom prepodneva izbio podno Kopaonika je lokalizovan tokom noći. Očekuje se da tokom dana bude lokalizovan požar koji je juče izbio u studeničkom kraju. Pod kontrolom požar u opštini Brus.
Do požara u opštini Brus je došlo usled tropskog vetra olujne jačine koji je uzrokovao varničenja na strujnim dalekovodima. Vatra je zahvatila šumu i nisko rastinje i sada je pod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrolom.

Požar koji je juče tokom prepodneva buknuo na području sela Osredci, podno Kopaonika, zahvativši šumu i nisko rastinje, od zaseoka Milinčići ka Krivoj Reci, lokalizovan je oko 2.00 iza ponoći.
Vatrogascima iz Brusa, Kruševca i Aleksandrovca u gašenju požara pomagalo je stotinak meštana, pripadnika policije i Šumske uprave.
Ekipe su na nepristupačnom terenu dežurale cele noći, a tokom dana očekuje se da požar bude u potpunosti ugašen.
Tokom dana će biti lokalizovan požar u studeničkom kraju Vatra je juče zahvatila i 50 hektara borove šume u studeničkom kraju. Vatrogasci su tokom noći gasili vatru u selima Obarak, Luka i Vranjevo, tako da je požar sada pod kontrolom.

Vatrogasci su i dalje na terenu i očekuje se da tokom dana požar bude lokalizovan. dim koji se sada vije je posledica sporedičnog sagorevanja panjeva, javlja dopisnik RTS-a.
Iz zaseoka Luka preventivno je bilo evakuisano šest domaćinstava, a s obzirom na to da je požar sada pod kontrolom, više nema opasnosti za kuće i stanovnike.
U gašenju požara vatrogascima pomažu i dobrovoljna vatrogasna društva, kao i zaposleni u firmi "Srbijašume". 
Prirodna granica požara je reka Studenica koja je u blizini, a naruku vatrogascima idu i vremenske prilike.
Manastir Studenica, koji se nalazi na oko kilometar i po od mesta požara, nije bio ugrožen. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manastir Studenica nije u opasnosti od požara, vatra pod kontrolom na Kopaoniku i u Brusu

Izvor: B92, 16.Maj.2020

Požar koji je juče tokom prepodneva izbio na više lokacija u opštini Brus i na Kopaoniku je pod kontrolom...Očekuje se da tokom dana bude lokalizovan požar koji je juče izbio u studeničkom kraju, objavio je RTS...Do požara je došlo usled tropskog vetra olujne jačine koji je uzrokovao varničenja...

Nastavak na B92...

Varničenje na strujnim dalekovodima izazavo TROPSKI OLUJNI VETAR: Gorele šume na nekoliko mesta u Srbiji

Izvor: Blic, 16.Maj.2020

Požar koji je juče tokom prepodneva izbio na više lokacija u opštini Brus i na Kopaoniku je pod kontrolom. Očekuje se da tokom dana bude lokalizovan požar koji je juče izbio u studeničkom kraju. Pod kontorlom je požar u opštini Brus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.