ISPOVEST Komšija me je uhvatio za kosu i stavio nož pod vrat

Izvor: Blic, 03.Okt.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST Komšija me je uhvatio za kosu i stavio nož pod vrat

Komšijsko vređanje na nacionalnoj osnovi eskaliralo je u subotu kada je M. V. pokušao da prereže vrat Mirsadi Gojak.

- Na moju ženu je, na Petrovaradinu, nožem nasrnuo komšija zbog njene nacionalne pripadnosti - kaže Aziz Gojak, Mirsadin muž.

Da bi odbranio suprugu, udario je komšiju M. V. lopatom po glavi i lakše ga povredio. Lakše povrede zadobila je i Mirsada. Žena kaže da ju je komšija, s kojim je već 15 godina u sukobu po nacionalnoj osnovi, napao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada joj je suprug izašao iz kuće.

- Bila sam sama u dvorištu. Približavao mi se s nožem u ruci i psovao mi je tursku i šiptarsku majku. Uhvatio me je za glavu, a potom mi je stavio nož pod vrat. Hteo je da me zakolje. Osetila sam hladno sečivo i mislila sam da neću preživeti. Nož je bio okrenut naopako, pa je me izgrebao po vratu - kaže Mirsada.

Čim je čuo ženin vrisak, Gojak je odmah istrčao u dvorište i zgrabio lopatu kako bi odbranio ženu.

- Nisam imao drugu soluciju. Morao sam odbraniti ženu od napasnika i udario sam ga lopatom i pozvao policiju - kaže muž.

Napadač: Čekam sud

Komšija M. V., kog su reporteri „Blica“ zatekli ispred kuće, nije želeo da razgovara. Samo je njegova supruga rekla da neće davati izjave dok god sudije ne odluče o čitavom slučaju.

U dvorištu kuće, nakon pet dana od incidenta, još su vidljivi tragovi krvi. Gojak kaže da ga svakodnevno neko zove i preti mu da će ga ubiti ukoliko nešto bude pričao.

- Plašim se za svoj i život porodice. Ne izlazim iz kuće, a supruga mora da ide na posao - kaže Gojak, koji je kao i M. V. zbog te tuče dobio krivičnu prijavu.

Problemi s M. V., navodi Gojak, počeli su 1999. Maltretiranja su bila svakodnevna. Zbog sukoba, Fond za humanitarno pravo je 2002. podnelo krivičnu prijavu Opštinskom tužilaštvu u Novom Sadu protiv M. V. Ali, nije poznato gde je završila prijava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.