Haški trinubal: Karadžić sudom svedok odbrane Krajišniku!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški trinubal: Karadžić sudom svedok odbrane Krajišniku!

HAG - Bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić, koji je optužen za genocid, pojaviće se pred Haškim sudom u novembru, kao svedok odbrane na suđenju nekadašnjem predsedniku Skupštine Republike Srpske Momčilu Krajišniku, saopštio je Tribunal. Karadžić će svedočiti 3. i 5. novembra, javlja AP.

Krajišnik je 2006. osuđen na 27 godina zatvora zbog ratnih zločina, ali je uložio žalbu na presudu i pozvao Karadžića kao svedoka.

Žalbeno veće je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ocenilo da bi Karadžićev iskaz, da je svedočio na suđenju Krajišniku, "mogao uticati na

presudu".

Tužilaštvo se protivilo da Karadžić svedoči, ali nije imalo komentar na odluku Žalbenog veća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić će svjedočiti u odbranu Krajišnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2008, 16:37

Haški optuženik, bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić svjedočiće početkom novembra pred Haškim tribunalom u odbranu svog nekadašnjeg bliskog saradnika Momčila Krajišnika, saopštio je jutros sud ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.