Izvor: Blic, 21.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumac optužuje 'Pink' i 'Grand' za pirateriju

Glumac optužuje 'Pink' i 'Grand' za pirateriju

BEOGRAD - Glumac Željko Ninčić, autor predstave 'Audicija - primi me', kaže za 'Blic' da tri godine bezuspešno pokušava preko suda da dobije nadoknadu od 'Grand produkcije' i Televizije 'Pink' zbog 'nelegalne proizvodnje i prodaje video kaseta sa ovom predstavom'. Ninčić je u tužbi podnetoj 2000. godine zahtevao isplatu štete od 250.000 maraka zbog prodaje 'Audicije' bez ikakve nadoknade za njega kao autora.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Napravio sam 'Audiciju' i nastupali smo u 'Grand produkciji' na Televiziji 'Pink' besplatno. Kada smo prekinuli saradnju, 'Grand' je počeo prodaju kaseta sa našom predstavom, ne konsultujući nas i ne potpisujući bilo kakav ugovor sa mnom. Mesec i po dana reklamirali su se na 'Pinku', a kasete se i danas prodaju u Srbiji, Bosna je preplavljena, zatim u Hrvatskoj, Sloveniji, zapadnoj Evropi, Kanadi i celoj Americi. Zanimljivo je da na kaseti nema natpisa ni ko je autor predstave, ni ko su glumci. Samo slika izvođača - naglašava Ninčić.

On kaže da 'Audicija' i sada gostuje u Hrvatskoj, Sloveniji i drugim republikama bivše Jugoslavije.

- Na isti način kao u 'Grandu' na 'Pinku', gostovali smo na dvadesetak televizija u bivšoj Jugoslaviji, a naša predstava je snimljena veliki broj puta. Nigde nam se nije desilo nešto slično kao ovde, da neko prodaje naš rad bez ikakve nadoknade - kaže Ninčić.

U 'Grand produkciji' juče nam je rečeno da njihov advokat smatra da još nije vreme da se daju izjave za medije. Tatjana Vojtehovski-Stevanov, PR menadžer TV 'Pink', rekla je da 'Pink' nema veze sa ovom tužbom, jer ta televizija samo emituje emisije iz 'Grand produkcije'. Z. D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.