Crna Gora: Potvrđena oslobađajuća presuda optuženima za deportaciju izbeglica

Izvor: Blic, 01.Jun.2013, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Potvrđena oslobađajuća presuda optuženima za deportaciju izbeglica

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je danas oslobađajuću presudu za devet bivših pripadnika crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova optuženih za učešće u deportaciji veće grupe državljana Bosne i Hercegovine iz Crne Gore u proleće 1992.

U novembru 2012, Viši sud u Podgorici odlučio je da se krivične odgovornosti oslobode Branko Bujić, Sreten Glendza, Božidar Stojović, Milorad Šljivančanin, Boško Bojović, Radoje Radulović, Duško Bakrač, Milisav Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Milorad Ivanović, koje je državno tužilastvo Crne Gore optužilo da su 1992. godine počinili

ratni zločin nad civilnim stanovništvom, učešćem u deportaciji bosansko-hercegovačkih izbeglica sa područja Herceg Novog.

Tada je iz Crne Gore deportovano vise od 50 bosanskih muslimana koji su predati vlastima bosanskih Srba.

Branilac optuženih, advokat Zdravko Begović ocenio je da je Pravda spora, ali dostižna. Prema njegovom obrazloženju, u sudskom postupku nije dokazano da su bivši policajci odgovorni za smrt bosansko-hercegovačkih izbeglica.

Neke nevladine organizacije su, međutim, osudile oslobođajuću presudu Apelacionog suda, ocenjujući da je ta presuda još jedan dokaz "pravosudne farse" u Crnoj Gori.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Podgorica: Potvrđena oslobađajuća presuda optuženih za deportaciju 1992. godine!

Izvor: SandzakPress.net, 01.Jun.2013

Južni Sandžak – Apelacioni sud u Podgorici danas je potvrdio prvostepenu oslobađajuću presudu optuženih za deportaciju bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine. Takvu odluku iz nevladine organizacije Centar za građansko obrazovanje (CGO) prokomentarisali su kao krajnji rezultat...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.