Bramerc: Nemoguće reći koliko će trajati suđenje Mladiću

Izvor: Blic, 27.Maj.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Nemoguće reći koliko će trajati suđenje Mladiću

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je danas da je trenutno "nemoguće reći" koliko će sudjenje bivšem vojnom lideru bosanskih Srba generalu Ratku Mladiću trajati, zato što ima mnogo "nepoznatih činilaca".

"Mladić mora da priremi odbranu, videćemo kako će se organizovati, da li će se braniti sam ili će uzeti advokata... Teško jeb spekulisati koliko će mu vremena za to biti potrebno", kazao je tužilac u neformalnom susretu sa novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Na pitanje Bete da li je tužilaštvo spremno za suđenje Mladiću, Bramerc je podsetio da je više generala i drugih oficira Vojske Republike Srpske, koji su bili Mladićevi saradnici, već osuđeno pred Tribunalom za iste zločine.

"Zato smo uvereni da su dokazi koje ćemo izvesti verodostojni i snažni. Na kraju će, naravno, odlučiti sudije", naglasio je glavni tužilac.

Bramerc je izjavio i da nema podataka o Mladićevom zdravstvenom stanju, ali da je siguran da je sudija u Beogradu i to uzeo u obzir donoseći rešenje da se Mladić može prebaciti u Hag.

Glavni tužilac je kazao i da je "potpuno svestan kritika zbog toga što suđenja pred Tribunalom često traju i po nekoliko godina".

Naglasio je, međutim, da su predmet sudjenja "veoma važni zločini koji su počinjeni tokom dugog vremenakog eperioda".

"Ako govorimo o Mladićevoj optužnici, koja je ista kao Karadžićeva, govorimo o etničkom čišćenju u BiH i opsadi Sarajeva 1992-95; o genocidu u Srebrenici i uzimanju plavih šlemova za taoce. To su veoma važni zločini. Biće potreban značajan broj svedoka. Dakle, da, potrebno je vreme, ali mi mislimo da je to neophodno", naznačio je Bramerc.

Po njegovim rečima, hapšenje Mladića pokazuje da se niko ne može neograničeno dugo skrivati od međunarodne pravde i ostati nekažnjen.

Bramerc je izrazio i nadu da će sudija Haškog tribunala u odgovarajuće vreme usvojiti predlog izmenjene optužnice protiv

Mladića koji mu u 11 tačaka na teret stavlja genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih opština; terorisanje civila u Sarajevu artiljerijskim i snajperskim napadima; etničko čišćenje nesrba širom BiH i uzimanje osoblja UN za taoce.

Povezane vesti: Bramerc: Mladić se nije mogao sam da se krije 16 godina Mladić dobio jagode i televizor, tražio knjige Tolstoja i Gogolja Mladić tražio da ga pregleda ministar Stanković Ispitati Mladića u vezi sa ubistvom gardista Borislav Milošević osudio hapšenje Mladića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemoguće reći koliko će trajati suđenje Mladiću

Izvor: EMportal, 27.Maj.2011

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je danas da je trenutno "nemoguće reći" koliko će suđenje bivšem vojnom lideru bosanskih Srba generalu Ratku Mladiću trajati, zato što ima mnogo "nepoznatih činilaca".

Nastavak na EMportal...

Bramerc: Nemoguće reći koliko će trajati suđenje

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Maj.2011, 11:39

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je u petak da je trenutno "nemoguće reći" koliko će sudjenje bivšem vojnom lideru bosanskih Srba generalu Ratku Mladiću trajati, zato što ima mnogo "nepoznatih činilaca". "Mladić mora da priremi odbranu, videćemo kako će se

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.