Njuzvik pogrešio i proglasio Hilari za pobednicu izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njuzvik pogrešio i proglasio Hilari za pobednicu izbora

Američki magazin "Njuzvik" napravio je grešku pošto je distibuirao izdanje na čijoj naslovnoj strani je vest o pobedi Hilari Klinton na predsedničkim izborima u SAD.

Naime, kako praksa u sličnim situacijama nalaže, Njuzvik je pripremio dve varijante izdanja. Jedno je bilo posvećeno pobedi Donalda Trampa, dok je drugo bilo posvećeno Hilari Klinton i njenoj pobedi na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsedničkim izborima.

Kako navodi "Njujork post", obe varijante bile su predate distributeru magazina kompaniji "Topiks medija". Međutim, distributer je, u uverenju da bi Klintonova mogla biti nova predsednica, u prodaju poslao izdanje posvećeno njenoj pobedi.

Na naslovnoj strani pisalo je: "Gospođa predsednica - istorijsko putovanje u Hilari Klinton u Belu kuću".

Prema pisanju "Njujork posta", oko 125.000 primeraka tog magazina moralo je da bude povučeno.

Iako su distributeri rekli da se časopis ne stavi u prodaju pre proglašenja pobednika, nekoliko primeraka magazina posvećenog pobedi Klintonove je prodato, prenosi RTS.

Izvršni direktor "Topiks medija" Toni Romando izvinio se javnosti i rekao da se kao i svima ostalima i njima dešavaju greške.

Ovo nije prva greška nekog časopisa u Americi, jer je "Čikago dejli tribjun" 1948. godine objavio primerak sa naslovom "Đui pobedio Trumana", iako je pobednik tih predsedničkih izbora bio Heri Truman.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.