Hilari Klinton pobedila Bernija Sandersa u Nevadi

Izvor: RTS, 21.Feb.2016, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton pobedila Bernija Sandersa u Nevadi

Demokratski kandidat za predsednika SAD Hilari Klinton odnela je tesnu pobedu u američkoj državi Nevadi nad svojim rivalom Bernijem Sandersom, prenos američke televizijske mreže.
Nakon 57 odsto prebrojanih rezultata, Klintonova vodi sa 52 odsto glasova, dok je Sanders dobio 48 procenata, prenosi Rojters.

Pobeda Klintonove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Nevadi nagoveštava da bi trka za nominaciju demokratskog predsedničkog kandidata mogla biti duga i žestoka, navodi Rojters.
"Svima koji ste glasali u svakom kutku Nevade sa srcem i odlučnošću: Ovo je vaša pobeda, hvala vam", napisala je Hilari na Tviteru nakon što su Foks njuz i En-Bi-Si objavili vesti o njenoj pobedi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Džeb Buš se povukao iz izborne trke

Izvor: RTS, 21.Feb.2016

Na unutarstranačkim izborima u Nevadi, kandidat demokrata Hilari Klinton odnela je tesnu pobedu nad Bernijem Sandersom. Donald Tramp je u Južnoj Karolini osvojio najviše glasova među republikanskim kandidatima. Međutim, vest večeri je povlačenje bivšeg guvernera Floride Džeba Buša iz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.