Hilari Klinton: SAD nepokolebljivo podržavaju Kosovo

Izvor: S media, 08.Dec.2011, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton: SAD nepokolebljivo podržavaju Kosovo

Američka državna sekretarka Hilari Klinton iskazala je, prilikom susreta sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem u Briselu, nepokolebljivu podršku SAD Kosovu.

Kako je danas saopšteno iz kabineta premijera Kosova, na neplaniranom sinoćnjem sastanku tokom Tačijeve posete Briselu razgovaralo se o odnosima SAD i Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Putin: Hilari Klinton "dala signal" protivnicima Kremlja

Kosovo jedna od tema NATO konferencije u Briselu

Tači: Spreman sam na razgovore sa Srbima na severu

Hilari Klinton je pozdravila postignute dogovore Prištine i Beograda i istakla da je neophodno da se sporazumi primene kako bi se dokazala konstruktivnost potpisnika sporazuma.

Govoreći o evropskoj perspektivi Kosova, američka državna sekretarka je kazala da Kosovo ni u kom slučaju ne sme da ostane izolovano.

Ona je zatražila nastavak reformi u oblasti sudstva i drugih sektora i obezbedjivanje političke stabilnosti na Kosovu.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.