Znate da možete da povežete TELEFON I SAT, a sad IMATE JOŠ JEDNU OPCIJU: Uvedena NOVINA koja će vam olakšati život

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 11:55

Znate da možete da povežete TELEFON I SAT, a sad IMATE JOŠ JEDNU OPCIJU: Uvedena NOVINA koja će vam olakšati život

Za sve ljubitelje tehnologije.

U oštroj konkurenciji između sve jačih telefona koji polako počinju da menjaju računare, segment tableta se našao u vrlo nezgodnoj situaciji. Otuda ne čudi što su proizvođači uložili puno da ih maksimalno modernizuju i opreme sa brojnim naprednim funkcijama ne bi li bili što konkurentniji. Dobar primer za to je Huawei MatePad Pro, novi Huawei tablet.

Poput većine Huawei uređaja koji nose prefiks Mate i ovaj tablet odaje taj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premijum utisak koji je postignut kombinacijom metalnog kućišta i stakla. Dizajn je moderan, bez suvišnih detalja, linija za natene i slično. Ekran na MatePad Pro je lep, kristalno jasan i dovoljno veliki da na njemu možete i da radite i da igrate igre i gledate video sadržaje. U pitanju je LCD panel sa 2560 x 1600 rezolucijom uz odnos strana 16:10. Panel nosi oznaku DCI-P3 kako bi bolje reprodukovao jače tonove kod editovanja slika i korišćenja nekih naprednijih programa za editovanje poput na primer Lightroom.

Dodatak je i Smart Magnetic Keyboard, pametna magnetička tastaturu koja može lako da se poveže putem Bluetooth veze. Pri tome tablet i tastatura ukupno u svojoj težini ne prelaze 600 grama.

Ovaj tablet ima bateriju od 7,250mAh koja podržava i do 48 sati korišćenja. To korišćenje bez prestanka podrazumeva striming video zapisa, korišćenje interneta, kucanje dokumenata, mejlova, pa čak i nekoliko sati gejminga.

Iz Huawei sve češće govore i opciji Multiscreen Collaboration odnosno o saradnji između više ekrana. Da su na tragu nečg dobrog uverili smo se na testu jer u nekoliko koraka možete da povežete tablet sa telefonom i da koristite samo jedan od ta dva uređaja. Naime, preko tastature i ekrana tableta možete da odgovarate na poruke sa mobilnog telefona, puštate muziku koja vam je sačuvana na telefonu, da primate pozive ili odgovarate na tekstualne poruke direktno sa tableta... Ujedno, lako možete da sherujete sve što vam je sačuvano na telefonu a da ga uopšte i ne uzmete u ruke.

Za umetničke duše, ili one kojima posao zahteva što precizniji rad, tu je M-Pencil, olovka za pružanje prirodnog i intuitivnog iskustva pisanja, čineći pisanje na staklenoj površini prilično zabavnim. Sa nešto više od četiri hiljade nivoa osetljivosti na pritisak, podrškom za nagib, vrhom od jedinstvenog kompozitnog materijala, olovka daje neverovatnu preciznost, odzivnost i osetljivost. Vrlo lako se koristi, a puni se tako što se postavi na gornju ivicu tableta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.