Izvor: Tech-Lifestyle.com, 28.Feb.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: LG Wine Smart – Školjka Boy ponovo u akciji

Plus:
Kombinacija klasične tastature za mobilni i ekrana osetljivog na dodir
Zbog specifične arhitekture, baterija traje veoma dugo
Minus:
Mala rezolucija ekrana
Premala rezolucija zadnje i prednje kamere
Nekad veoma popularni telefoni na preklop možda će se ponovo vratiti u modu, bar sudeći po modelu Wine Smart kompanije LG. To je u suštini rebrendirani telefon LG Gentle, koji je bio namenjen samo južnokorejskom tržištu. Hibridni koncept smartfona i klasičnog telefona na preklop očigledno je postigao dobar uspeh u ovoj dalekoj zemlji, što je navelo proizvođača da ga ponudi i na još nekim (evropskim) tržištima. Uglavnom, LG Wine Smart predstavlja interesantan koncept namenjen manje zahtevnim korisnicima, a usudili bismo se da kažemo i da predstavlja savršen izbor za starije korisnike koji imaju problema sa navikavanjem na moderne mobilne telefone.
Pored ekrana osetljivog na dodir, LG Wine Smart poseduje i klasičnu tastaturu. Praktično sve funkcije su duplirane i mogu da se obave i dodirom ekrana i preko velikih fizičkih tastera, koji su uz to i osvetljeni u mraku. Telefon poseduje četvorojezgarni procesor i 1 GB radne memorije, što su parametri koji ga svrstavaju u današnju srednju klasu uređaja. S druge strane, relativno mali ekran, veoma mala rezolucija (HVGA), mali skladišni prostor i kvalitet kamere pripadaju dobu iz telefona na preklop. Ipak, sve je to zaokruženo modernim operativnim sistemom (Android 5.1).

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Povezane vesti

TEST: HP Pavilion X2 12 – Multifunkcionalac

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 28.Feb.2016

Plus: Upotrebljivost, kvalitet. Minus: Voleli bismo da su okviri oko ekrana još tanji, tačped je mogao biti bolji. Protekla 2015. godina prošla je u znaku ofanzive dva velika proizvođača na domaćem tržištu. Jedan član tog dvojca je bio HP. Da kompanija neće posustati ni u ovoj, 2016. godini,...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.