Google-ov AI uočava rak dojke brže nego ljudi

Izvor: PCAxe.com, 15.Okt.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google-ov AI uočava rak dojke brže nego ljudi

Google je odlučio da dodatno dokaže da bi AI mogao postati dragocen u otkrivanju raka.
Istraživači kompanije su razvili deep learning alat koji može otkriti napredni rak dojke uz veću tačnost od patologa kada gledaju slajdove.
Tim je obučio svoj algoritam (Lymph Node Assistant, iliti LYNA) da prepozna osobine tumora koristeći dva seta patoloških slajdova, što mu daje mogućnost uočavanja metastaze u najrazličitijim uslovima.

Nastavak na PCAxe.com...






Povezane vesti

Razvijen sistem koji prepoznaje ćelije raka u 99 odsto slučajeva

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 08:48

Sistem "dubokog" učenja, koji je razvijen u Googleovoj AI laboratoriji pronašao je novu primenu u medicini. Ovoga puta lekari i naučnici ovaj sistem mogu da koriste za patološke analize i dijagnostiku karcinoma dojke koji se proširio s primarnog žarišta na obližnje limfne čvorove...U te je svrhe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.