RATEL: Niže cene rominga za Srbe u EU

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATEL: Niže cene rominga za Srbe u EU

Ministarstvo trgovine i telekomunikacija i RATEL pokrenuće pred Evropskom komisijom inicijativu za snižavanje cena rominga za građane Srbije koji koriste usluge mobilne telefonije prilikom boravka u zemljama EU.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo i Republička agencija za elektronske komunikacije postigli su danas saglasnost o ovoj inicijativi, nakon koje će uslediti niz konsultacija sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EK.

Cilj je da cene usluga rominga u zemljama EU za građane Srbije budu značajno snižene, uzimajući u obzir uredbu EU od 13. juna 2012. godine, koju je ratifikovao Evropski parlament, a čijom primenom su cene rominga u zemljama EU ograničene i ujednačene.

S obzirom na to da su i nadležne institucije iz oblasti telekomunikacija u Makedoniji i Crnoj Gori, sa kojima RATEL ima potpisane memorandume o saradnji, takođe pokrenule pitanja snižavanja cena rominga za svoje građane u zemljama EU, pomenuta inicijativa ima regionalni značaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadležni traže od Komisije niže cene rominga za građane Srbije

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Mar.2013

Nadležne institucije u Srbiji dogovorile su se 28. marta da pred Evropskom komisijom pokrenu inicijativu za snižavanje cena rominga za gradjane Srbije koji koriste usluge mobilne telefonije u članicama EU. Od 1. jula 2012. usluge rominga za gradjane EU su znatno niže, a novi talas snižavanja cena...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.