Poljski sveštenik osuđen na sedam godina zatvora zbog pedofilije

Izvor: Blic, 14.Jan.2015, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski sveštenik osuđen na sedam godina zatvora zbog pedofilije

Sud u Poljskoj proglasio je juče krivim rimokatoličkog sveštenika za seksualno zlostavljanje maloletnih dečaka i osudio ga na sedam godina zatvora.

Sud u poljskom gradu Vroclavu zabranio je 44-godišnjem svešteniku da radi sa mladim ljudima do kraja života i naložio mu da se podvrgne psihološkim tretmanima.

Sveštenik je identifikovan samo kao Pavel K, u skladu sa poljskim zakonima o privatnosti. On je uhapšen u decembru 2012. godine u hotelu u Vroclavu u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se prijavio sa dečakom tinejdžerom, što je izazvalo sumnje hotelskih radnika.

Sudija Maciej Skornijak rekao je da je krivica Pavela K. nesumnjiva zbog svedočenja velikog broja žrtava. Fotografije žrtava pronađene su na njegovom računaru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.