Ovo su najštetniji telefoni po vaše zdravlje u 2019. godini

Izvor: SaznajNovo.com, 10.Feb.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najštetniji telefoni po vaše zdravlje u 2019. godini

Specific Absorption Rate (SAR) je stavka koju gotovo nikada ne gledamo prilikom kupovine telefona. Ali, upravo je to jedna od bitnijih stavki na koju biste trebali da obratite pažnju.
SAR je mera količine energije koju apsorbuje telo kada je izloženo radio zračenju elektromagnetnog polja. Taj broj se može videti na sajtu proizvođača telefona ili negde u korisničkom uputstvu. Što je taj broj veći, korisnik se izlaže većoj količini radijacije koja može biti štetna po njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << zdravlje.
Iako ne postoji univerzalni nivo radijacije koji se smatra štetnim po čoveka i okolinu, nemački ecolabel „Der Blaue Engel“ izdaje sertifikate samo telefonima sa 0.6 SAR i manje.
Ova vrsta zračenja, koju emituju mobilni telefoni, može izazvati čak i kancerogeni tumor, prema istraživanju cancer.org
Ako planirate da kupite telefon u ovoj godini, i imate u vidu već neke modele, pogledajte statistike ispod.
Liste je sastavila nemačka federalna kancelarija za zaštitu od radijacije „Bundesamt fur Strahlenschutz„, a grafikone kreirao sajt statista.com
Telefoni sa najvećom radijacijom

Kao što vidimo na slici iznad dominiraju Xiaomi i OnePlus modeli. Od Apple uređaja na spisku je jedino iPhone 7. Samsung uređaja nema.
Telefoni sa najmanjom radijacijom
Na slici iznad vidimo da dominira Samsung, dok nema nijednog Xiaomi, OnePlus, niti Apple uređaja.
Prema tome, ukoliko brinete za svoje zdravlje, preporučujem da još jednom razmislite koji telefon ćete kupiti.
Detaljnije - Ovo su najštetniji telefoni po vaše zdravlje u 2019. godini

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.