Napad na srpsku kuću u Klini

Izvor: Blic, 20.Okt.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na srpsku kuću u Klini

Kuća Draga Kunića u Klini bila je meta napada za sada nepoznatih osoba, koje su kamenicama porazbijale stakla na nekoliko prozora, prenela je RTS-u načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

- Napad se dogodio sinoć, oko 21 čas. Na kući Kunića polupani su prozori. Druge štete nema, ali su Kunići, Drago sa suprugom, pretrpeli veliki strah - navela je Radosavljevićeva.

Ona veruje da je napad deo spirale nasilja prema srpskoj zajednici na Kosovu, nakon prošlonedeljne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << utakmice Srbija–Albanija.

Kunići su napad prijavili policiji koja je izvršila uviđaj.

Drago Kunić je i prošle godine napadnut na svom imanju u Klini. Tadašnji napad Albanaca, u lokalnom Domu zdravlja okarakterisali su kao da je Kunić povredio sebe samog.

U Klini trenutno živi četrdesetak Srba.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.