Napad na srpsku kuću u Klini

Izvor: RTS, 20.Okt.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na srpsku kuću u Klini

Kuća Draga Konića u Klini bila je meta napada za sada nepoznatih osoba, koje su kamenicama porazbijale stakla na nekoliko prozora, prenela je RTS-u načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

"Napad se dogodio sinoć, oko 21 čas. Na kući Konića polupani su prozori. Druge štete nema, ali su Konići, Drago sa suprugom, pretrpeli veliki strah", navela je Radosavljevićeva.

Ona veruje da je napad deo spirale nasilja prema srpskoj zajednici na Kosovu, nakon prošlonedeljne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utakmice Srbija–Albanija.

Konići su napad prijavili policiji koja je izvršila uviđaj.

Drago Konić je i prošle godine napadnut na svom imanju u Klini. Tadašnji napad Albanaca, u lokalnom Domu zdravlja okarakterisali su kao da je Konić povredio sebe samog.

U Klini trenutno živi četrdesetak Srba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na srpsku kuću u Klini

Izvor: Blic, 20.Okt.2014

Kuća Draga Kunića u Klini bila je meta napada za sada nepoznatih osoba, koje su kamenicama porazbijale stakla na nekoliko prozora, prenela je RTS-u načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević...- Napad se dogodio sinoć, oko 21 čas. Na kući Kunića polupani su prozori. Druge štete nema, ali su...

Nastavak na Blic...

Kamenovana kuća Srba u Klini

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2014

KLINA - Kuća Draga Kunića u Klini bila je meta napada za sada nepoznatih osoba, koje su kamenicama porazbijale stakla na nekoliko prozora, izjavila je danas načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević. Ona je u izjavi Tanjugu rekla da se incident dogodio u nedelju uveče oko 21 sat i da su na kući...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.