Kompanije Ericsson, China Mobile Shanghai i Mobike testiraju mobilne IoT tehnologije na već postojećoj mreži

Izvor: ItRešenja.com, 31.Jan.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanije Ericsson, China Mobile Shanghai i Mobike testiraju mobilne IoT tehnologije na već postojećoj mreži

Kompanije Ericsson, China Mobile Group Shanghai i Mobike, najpopularniji sistem za biciklistički prevoz u Kini, nedavno su otpočele partnerstvo kojim se testiraju najnovije IoT tehnologije na već postojećoj mobilnoj mreži.

Ovaj projekat se sprovodi na već postojećoj China Mobile Shangai mreži i koristiti najnovije mobilne IoT tehnologije kompanije Ericsson kako bi se omogućilo tačnije lociranje bicikala i unapredila pokrivenost na inače teško dostupnim lokacijama, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << su podzemne garaže. Ova tehnologija će značajno skratiti vreme za otključavanje bicikli jer će korisnici moći da ih koriste jednostavnim skeniranjem svojim mobilnih uređaja.

Nove mobilne IoT tehnologije pružaju bolju pokrivenost – u poređenju sa tradicionalnim mobilnim mrežama, funkcije mreže se poboljšavaju pet do sedam puta u istom okruženju. Takođe, vek trajanja baterije se produžava na više od 10 godina.

Nakon ovog uspešnog testiranja, očekuje se široka komercijalna implementacija mobilnih IoT tehnologija u Kini.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.