Ko je u pravu - aktivista ili ustanove? Sredio stanicu i dobio prijavu

Izvor: Blic, 03.Sep.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je u pravu - aktivista ili ustanove? Sredio stanicu i dobio prijavu

Protiv aktiviste Filipa Vukše i UG “Imamo plan” inspekcija je pokrenula postupak jer su samoinicijativno sredili dva stajališta gradskog prevoza.

- Nama se obratila Direkcija za javni prevoz zbog neovlašćenog korišćenja grba grada Beograda i neovlašćenog reklamiranja na stajališnim stubovima. Službe Direkcije su na terenu konstatovale da su bez njihovog znanja, potrebnih saglasnosti i tehničkih uslova ofarbani stubovi i na njih postavljen informacioni sadržaj - navode >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Inspekcija vodi “ispitni postupak radi utvrđivanja činjenica“, a na razgovor je pozvan Filip Vukša kao zastupnik UG “Imamo plan“. Vukša nije očekivao da inspekcija pokrene postupak zbog akcije koju smatra pozitivnom i donacijom gradu.

- Nismo imali grube radove za koje bi nam trebale saglasnosti. Postojeće stubove smo ofarbali i za njih zašrafili mape. Želeli smo da pokažemo kako uz minimalna ulaganja stajalište može da izgleda uređeno i moderno. Nemam ništa protiv da nam daju da sa stuba išmirglamo farbu i skinemo mape, ako će Direkcija da ih ofarba i postavi ažurne i korisne informacije – objašnjava Vukša.

Grb grada

Komentarišući prijavu, Filip Vukša kaže da inspekcija natpis i logo udruženja verovatno smatra reklamom, jer su izostavili da na istom panou naznače da je reč o donaciji. Ali, on negira da su neovlašćeno koristili grb grada.

- Grb je odštampan u istim dimenzijama i smešten na isti deo table gde je bio i pre. Strogo smo poštovali postojeća vizuelna rešenja. Nismo štampali grb na našem materijalu, samo smo ga obnovili - precizira Vukša.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.