Sredio stanicu, pa dobio prijavu gradske službe?!

Izvor: Mondo, 03.Sep.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredio stanicu, pa dobio prijavu gradske službe?!

Protiv aktiviste Filipa Vukše iz Udruženja građana "Imamo plan" inspekcija je pokrenula postupak jer je samoinicijativno sredio dva stajališta gradskog prevoza.

Foto: YouTube/Screenshot

Članovi udruženja "Imamo plan" i Filip Vukša, zvezda serijala "Marka žvaka", pre tri meseca su obnovili dva stajališna stuba na okretnici u Ustaničkoj ulici u Beogradu i dodali info mape o prevozu. Ali, pošto radove nisu prijavili Direkciji za javni prevoz, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se stara o održavanju stubova i nalepnicama, ta služba ih je, na poziv građana, prijavila inspekciji.

"Nama se obratila Direkcija za javni prevoz zbog neovlašćenog korišćenja grba grada Beograda i neovlašćenog reklamiranja na stajališnim stubovima. Službe Direkcije su na terenu konstatovale da su bez njihovog znanja, potrebnih saglasnosti i tehničkih uslova ofarbani stubovi i na njih postavljen informacioni sadržaji", navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Inspekcija vodi "ispitni postupak radi utvrđivanja činjenica", a na razgovor je pozvan Filip Vukša, kao zastupnik UG "Imamo plan".

Vukša nije očekivao da inspekcija pokrene postupak zbog akcije koju smatra pozitivnom i donacijom gradu.

"Nismo izvodili grube radove za koje bi nam trebala saglasnost. Postojeće stubove smo ofarbali i na njih zašrafili mape. Želeli smo da pokažemo kako uz minimalna ulaganja stajalište može da izgleda uredno i moderno. Nemam ništa protiv da nam daju da sa stuba išmirglamo boju i uklonimo mape, ako će Direkcija da ih ofarba i postavi ažurne i korisne informacije", objašnjava Vukša za "Blic".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Uredili stajalište, pa dobili prijavu

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2014

Protiv aktiviste Filipa Vukše iz Udruženja građana "Imamo plan" inspekcija je pokrenula postupak jer je samoinicijativno sredio dva stajališta gradskog prevoza u Beogradu...Članovi udruženja "Imamo plan" pre tri meseca su obnovili dva stuba stajališta na okretnici u Ustaničkoj ulici i dodali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.