Izvor: Tech-Lifestyle.com, 20.Maj.2023, 18:02

KEF R Series Meta zvučnici sadrže materijal koji se ponaša kao akustična crna rupa

Britanski proizvođač audio opreme KEF predstavio je novu R Series Meta kolekciju koja pokušava da dovede neke od flegšip funkcija ovog brenda među smrtnike, nudeći im sedam modela koje mogu da uparuju prema sopstvenim željama i afinitetima.
Svaka revolucionarna tehnologija nakon određenog vremena postane priuštiva širim narodnim masama. Naravno, termin „priuštiv“ u svetu audiofila je subjektivna kategorija, ali nova KEF linija koja broji sedam zvučnika opravdava svoju cenu nudeći flegšip funkcije koje je pozajmila od modela iz sestrinske premijum linije The Reference. Da bismo stavili ovo u perspektivu, par novih bookshelf R3 Meta zvučnika koštaju deset puta manje od njihovih flegšip prethodnika, a čak i najveći model R11 Meta ima relativno razumnu cenu od 3.250$ (po komadu).

R Serija je napravljena da pruži jednako zadovoljstvo ušima bilo da slušate muziku u stereo konfiguraciji ili u sklopu kućnog bioskopa sa Dolby Atmos prostornim zvukom koji dolazi iz više zvučnika.
Ažurirana R Serija sada deli isti vlasnički dizajn drajvera raspoređenih u „lavirint“ sa premijum The Reference linijom. Tehnologija metamaterijalne apsorpcije (MAT) može da apsorbuje 99% neželjenih frekvencija a KEF za ovu tehnologiju koristi analogiju akustične crne rupe, opisujući je kao lavirint iz kog neželjene distorzije nikada ne mogu da pobegnu.

R Serija takođe donosi i blago modifikovani Uni-Q drajver 12. generacije. U pitanju je ista komponenta koja se nalazi u LS 50 Meta bookshelf zvučnicima ovog brenda.
KEF je i najnovijoj liniji dao karakteristično atraktivan izgled u skladu sa prethodnim R Serijama, pa je tako i poslednja KEF R Series Meta kolekcija dostupna u sjajno-beloj, sjajno-crnoj i orah boji, dok je R3 Meta dostupan u sjajno-indigo boji a R7 u sjajno-titanijum metalik boji poput neke koja bi se mogla koristiti u automobilskoj industriji.

1 od 6



























The post KEF R Series Meta zvučnici sadrže materijal koji se ponaša kao akustična crna rupa appeared first on Tech X Lifestyle: Svet tehnologija za lakši život.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.