JEZIVO UPOZORENJE SE ŠIRI FEJSBUKOM: Dan mrtvih pada na petak 13. prvi put posle 666 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO UPOZORENJE SE ŠIRI FEJSBUKOM: Dan mrtvih pada na petak 13. prvi put posle 666 godina!

Neočekivani post!

Na društvenoj mreži, Fejsbuk kruži vest kako "Dan mrtvih" pada u petak 13. po prvi put u zadnjih 666 godina što je najeziviji slučaj do sada. Oni koji šire ovu vest smatraju kako se ne radi o slučajnosti jer je došao trenutak da "mrtvi ustanu i sude živima."

- Pokajte se, u znak pokajanja šerujte ovu poruku - piše na postu koji se prenosi.

Ipak, koliko god teoretičari zavere voleli ovakve stvari, ne možemo da se složimo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navedenim jer u zapadnom hrišćanstvu 1. novembar je dan Svih svetih, a 2. novembar Dan mrtvih.

Naime, u katoličkoj crkvi je Svi sveti (latinski: festum omnium sanctorum) dan svih blaženih duša, a protestanti se sećaju mrtvih. Dan mrtvih je postepeno prerastao u opšte sećanje na preminule, a s početka je bio crkveni praznik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.