Epl zapretio da će ukloniti društvenu mrežu Parler zbog Trampovih pristalica

Izvor: B92, 09.Jan.2021, 16:57

Epl zapretio da će ukloniti društvenu mrežu Parler zbog Trampovih pristalica

Kompanija Epl je zapretila da će ukloniti društvenu mrežu Parler iz svog App Storea ako ona ubrzo ne izmeni svoju politiku o ublažavanju sadržaja.

Parler je društvena mreža na koju su prešli mnogi koji podržavaju američkog predsednika Donalda Trampa nakon što su im suspendovani profili na ostalim društvenim mrežama poput Tvitera u sklopu politika ublažavanja sadržaja, rekao je izvršni direktor Parlera Džon Matze, prenosi Rojters.

U pismu koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim za pregled sadržaja Eplovog App Storea uputio Parleru, navode se primeri u kojima se ta društvena mreža koristila za planiranje odlazaka u Vašington demonstranata s oružjem nakon što je izvršen upad u zgradu američkog Kongresa.

U neredima je bilo pet poginulih, među kojima i jedan pripadnik policije.

"Čini se i da mreža Parler nastavlja da se koristi za planiranje i organizaciju daljih nezakonitih i opasnih aktivnosti. Društvene mreže ne smeju da se koriste za koordinisanje pobune, nasilja i odmetništva", stoji u Eplovom pismu upućenom Parleru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.