DA LI SU HAKERI NAPALI VIBER I UKRALI PODATKE? Ova grupa traži pola miliona za otkup, oglasila se i kompanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 18:51

DA LI SU HAKERI NAPALI VIBER I UKRALI PODATKE? Ova grupa traži pola miliona za otkup, oglasila se i kompanija

Pazite se sajber napada.
Propalestinski hakeri koji sebe nazivaju "Handala Hack" tvrde da su hakovali Viber, i ukrali 740 GB podataka, uključujući izvorni kod, za koji sada zahtevaju otkup od 8 bitkoina.
Na svom Telegram kanalu, Handala Hack je naveo da su ukrali preko 740 GB podataka, uključujući Viberov izvorni kod. Grupa zahteva otkup od 8 bitkoina, ili 583.000 dolara, za ukradene informacije.
Aplikacija Viber koja je predstavljena 2010. i koju je japanska multinacionalna kompanija Rakuten kupila 2014. za 900 miliona dolara, odgovorila je na tvrdnje hakera negirajući upad u njene sisteme ili kompromitovanje podataka, ali je potvrdila da je već pokrenula istragu kako bi proverila da li je došlo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.