Aplikacija Heads Up upozorava korisnike da gledaju napred dok hodaju

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 17:27

Aplikacija "Heads Up" upozorava korisnike da gledaju napred dok hodaju

Deo je aplikacije Digital Wellbeing namenjene uređajima s Android operativnim sistemom, a svrha aplikacije je upozoriti korisnike da, dok hodaju ne gledaju stalno u svoje telefone, piše seebiz.eu, odnosno da gledaju ispred sebe.

Funkcija je nazvana "Heads Up", a uklopljena je u aplikaciju Digital Wellbeing, koja je dizajnirana kako bi korisnicima pomogla u praćenju i kontrolisanju toga u kojoj meri koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje pametne telefone.

Tako je, primera radi, moguće ograničiti vreme upotrebe određene aplikacije ili utišati notifikacije u određenom trenutku, ističe seebiz.eu.

Notifikacije te nove funkcije biće moguće uključiti i isključiti u podešavanjima telefona. Korisnik Twittera Jay Prakas Kamet objavio je screenshot-ove nakon što je uočio novi update na svojem mobitelu Google Pixel 4a. Među notifikacijama su poruke "budite oprezni", "gledajte napred", "pazite gde hodate" i slične, a prate ih živopisni emotikoni.

"Čini se da je ovo najnoviji u nizu digitalnih alata namenjenih dobrobiti korisnika, a ugrađeni su u uređaje koje neprestano koristimo", dodaje se u tekstu seebiz.eu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Heads Up" upozorava korisnike da gledaju naprijed dok hodaju

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2021

Dio je aplikacije Digital Wellbeing namijenjene uređajima s Android operativnim sistemom, a svrha aplikacije je upozoriti korisnike da, dok hodaju ne gledaju stalno u svoje telefone, piše seebiz.eu, odnosno da gledaju ispred sebe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.