Izvor: Radio 021, 14.Apr.2021, 12:59

Napravljena aplikacija koja upozorava korisnike da gledaju ispred sebe dok hodaju

Korisnici mobilnih telefona s operativnim sistemom Android koji instaliraju aplikaciju Digital Wellbeing moći će da primaju notifikacije koje će ih upozoravati da moraju da gledaju napred dok hodaju, izvestio je tehnološki blog XDA Developers, a prenosi BBC.

Nova funkcija je osmišljena kako bi povećala sigurnost korisnika mobilnih telefona i trenutno je u fazi razvoja.  Deo je aplikacije Digital Wellbeing namenjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uređajima s operativnim sistemom Android.

Svrha aplikacije je da upozori korisnike da dok hodaju ne gledaju stalno u svoje mobilne telefone, odnosno da gledaju kuda idu.

Funkcija je nazvana Heads Up (Glavu gore), a uklopljena je u aplikaciju Digital Wellbeing, koja je dizajnirana kako bi korisnicima pomogla u praćenju i kontrolisanju toga u kojoj meri koriste svoje mobilne telefone.

Tako je, na primer, moguće ograničiti vreme upotrebe određene aplikacije ili utišati notifikacije u određenom periodu.

Notifikacije nove funkcije biće moguće uključiti i isključiti u postavkama mobilnog telefona. Među notifikacijama su poruke "budite oprezni", "gledajte napred", "pazite gde idete" i slične, a prate ih živopisni emotikoni.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Aplikacija "Heads Up" upozorava korisnike da gledaju napred dok hodaju

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Deo je aplikacije Digital Wellbeing namenjene uređajima s Android operativnim sistemom, a svrha aplikacije je upozoriti korisnike da, dok hodaju ne gledaju stalno u svoje telefone, piše seebiz.eu, odnosno da gledaju ispred sebe...Funkcija je nazvana "Heads Up", a uklopljena je u aplikaciju Digital...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.