Vukovar suviše komplikovan za Hag

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovar suviše komplikovan za Hag

Bivši portparol Haškog suda Florans Artman izjavila je da su međunarodni pravni stručnjaci smatrali da su zločini Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih jedinica počinjeni 1991. godine u Vukovaru bili suviše komplikovani da bi se našli u optužnici tribunala, piše Jutarnji list.

Rekli su da je teško otvoriti potpuni spis o Vukovaru, jer se radilo o sukobljenim vojskama, i da je bilo teško razaznati koji su civilni ciljevi i pitanje je ko je konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << počinio određena zlodela, jer u to doba Hrvatska je još bila u sastavu Jugoslavije, izjavila je Florans Artman.

Prema njenim rečima, mada je postojala istraga, Haški sud nije dotakao komandni lanac JNA, na čelu sa tadašnjim saveznim sekretarom za narodnu odbranu Veljkom Kadijevićem i načelnikom Generalštaba Blagojem Adžićem.

Haški tribunal je nedavno raspisao nalog za hapšenje Artmanove zbog nepoštovanja suda, a ona je posle toga kazala da stoji na raspolaganju toj instituciji.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.