Vukčević zadovoljan Bramercovim izveštajem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević zadovoljan Bramercovim izveštajem

BEOGRAD - Srpski tužilac za ratne zločine i šef tima za sprovođenje Akcionog plana Vladimir Vukčević izjavio je da je glavni haški tužilac Serž Bramerc u svom izveštaju uvažio napore Srbije da dođe do konačnog cilja - okončanja saradnje s Haškim tribunalom i da je izveštaj objektivan.

"Evropska budućnost Srbije zavisi od političke odluke Holandije, a s tim pravosuđe ne može da se nosi", rekao je Vukčević u intervjuu za današnju "Politiku".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Mi smo profesionalci

Vukčević je rekao da je saradnja s tribunalom poboljšana, jer je dostavljena većina zatraženih dokumenata i da je Bramerc u izveštaju Savetu bezbednosti UN konstatovao "pozitivne stvari koje su se dogodile u poslednje vreme" i da je "ključna tačka saradnje izručenje Stojana Župljanina i Radovana Karadžića".

"Mi smo profesionalci i nećemo se obazirati na bilo kakve političke odluke međunarodnih subjekata. Isključivo radimo na tome da potpuno ispunimo naše međunarodne obaveze i uhapsimo preostalu dvojicu haških optuženika - Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Sve ostalo je politika", rekao je srpski tužilac za ratne zločine.

Trgovina organima i Haradinaj

Vukčević je takođe izjavio da istraga srpskog Tužilaštva za ratne zločine o trgovini ljudskim organima Srba otetih na Kosovu i Metohiji "izuzetno dobro napreduje".

"Radimo na tri fronta povodom pomenutog predmeta. U kontaktu smo sa mnogobrojnim ambasadama. Povećava se obim materijala koji se mogu upotrebiti za kvalitetnu istragu", rekao je Vukčević.

On je izjavio da tužilaštvo ima dokumente, bankovne račune i druge materijale koji povezuju bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa ovim slučajem.

Dik Marti, specijalni izvestilac Parlamentarne komisije Saveta Evrope za trgovinu ljudskim organima na severu Albanije, najavio je dolazak u Beograd, Prištinu i Tiranu, dodao je Vukčević.

"Imaćemo šta da mu pokažemo", kaže Vukčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.