Vlada upućuje protestnu notu Haškom tribunalu

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada upućuje protestnu notu Haškom tribunalu

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da će Vlada Srbije uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog današnjeg ponašanja pretresnog veća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala.
"Tribunal se prema njenom predstavniku ponašao bahato i osiono i to je još jedna velika sramota za Haški tribunal", rekao je Selaković na konferenciji za novinare i poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će Srbija nastaviti saradnju s Hagom, ali u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

Selaković je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu.
"Nije se čuo glas Srbije i čovek je umro. Vlada Srbije insistira da se njen glas čuje", poručio je Selaković.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija će uputiti protestnu notu Tribunalu

Izvor: Beta, 10.Feb.2016

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će Srbija u najskorijem roku uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog toga što su "Srbiji na ovakav način zapušili usta".On je povodom poziva koji je ranije danas Haški tribunal uputio Srbiji da izruči tri člana Srpske radikalne stranke,...

Nastavak na Beta...

Vlada upućuje protestnu notu Haškom tribunalu

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2016, 09:26

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da će Vlada Srbije uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog današnjeg ponašanja pretresnog veća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala.. . „Tribunal se prema predstavniku Srbije ponašao bahato i osiono,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.