U parkovima Dudova šuma i Prozivka otvoreni prostori za pse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2020, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U parkovima "Dudova šuma" i "Prozivka" otvoreni prostori za pse

U parkovima "Dudova šuma" i "Prozivka" u Subotici danas su otvoreni prostori za pse. U njihovo uređenje lokalna samouprava investirala je 3 i po miliona dinara, a gradonačelnik Bogdan Laban najavio je da će jedna takva oaza za kućne ljubimce biti otvorena i na Paliću, a u Subotici još tri.

Ovaj lepi haski zove se Zver, ali je, suprotno svom imenu, veoma živahan i umiljat. Obožava da se igra sa svojom drugaricom Frejom. Subotičanin Uroš Šagovnović veoma je zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što je u "Dudovoj šumi" u Subotici otvoren park za pse pa će njegovi ljubimci sada imati gde da se igraju, a da nikome ne smetaju.

"Značiće puno da su u ograđenom mestu i da će moći da se igraju bez problema, da ne moramo da brinemo”, rekao je Uroš Šagovnović, vlasnik pasa.

Ideja za otvaranje parka za pse u "Dudovoj šumi" nastala je prošle godine, tokom akcije za pružanje pomoći Ajši psu kome je u saobraćajnoj nezgodi bila povređena kičma, a koji je sada udomljen u Engleskoj. U tome je učestvovalo i Udruženje ljubitelja pasa "Subotičke njuškice", koje je tokom šest godina sklonilo sa ulice 300, a udomilo oko 200 pasa.

"U svakodnevnom radu i druženju sa ljubiteljima pasa i ljudima koji su udomili pre od nas smo primetili da postoji potreba za tim da postoji jedno mesto gde ljubitelji pasa mogu da se okupljaju, da socijalizuju svoje pse, da se druže međusobno i zajedno sa ljubimcima", rekla je Beti Horvat, udruženje ljubitelja pasa "Subotičke njuškice".

Park za pse u "Dudovoj šumi" simbolično je otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je izrazio zadovoljstvo što je i Subotica među gradovima u Srbiji koji na ovaj način iskazuju brigu za najbolje čovekove prijatelje.

"Siguran sam da će ovo obradovati mnoge vlasnike kućnih ljubimaca, kao i mene samog, gde ćemo moći da ih pustimo da se slobodno igraju, trče i gde će se malo više voditi računa o samoj higijeni, na zadovoljstvo svih građana", rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Kao u "Dudovoj šumi", uređen je i otvoren prostor za pse i u parku u naselju "Prozivka".

U uređenje ova dva parka lokalna samouprava investirala je ukupno 3,5 miliona dinara, a kako je najavio gradonačelnik Bogdan Laban, takve oaze za kućne ljubimce biće uređene i kod Otvorenog univerziteta, kod pijace u "Teslinom naselju", u "Malom Bajmoku" i na Paliću.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.