Izvor: Southeast European Times, 09.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hagu završeno suđenje bivšem makedonskom ministru unutrašnjih poslova

09/05/2008

HAG, Holandija -- Sudski proces protiv bivšeg makedonskog ministra unutrašnjih poslova Ljubeta Boškovskog i bivšeg bezbednosnog zvaničnika Johana Tarčulovskog u Haškom tribunalu za ratne zločine završen je u četvrtak (8. maja). Njih dvojica su, što nije uobičajeno, tražili da se obrate sudu, zahvaljujući se učesnicima procesa na pravednosti i pozivajući sudije da ih oslobode svih optužbi. Boškovski i Tarčulovski su optuženi za ratne zločine počinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << nad lokalnim Albancima tokom dvodnevnog policijskog prepada na selo Ljuboten u avgustu 2001. godine.

Takođe u četvrtak, tribunal je saopštio da suđenje Momčilu Perišiću, bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije počinje 24. jula. Njemu će se suditi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. (Makfaks, A1 TV, Fokus, Fena - 08/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.