Izvor: Glas javnosti, 21.Nov.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hag i Pavelića!

BEOGRAD - U kontratužbu protiv Hrvatske, Srbija bi trebalo da uključi i sve zločine počinjene nad Srbima, računajući i one tokom Drugog svetskog rata, izjavio je šef SNS Tomislav Nikolić. Iako tvrdi da je tužba Hrvatske protiv nas besmislena, Nikolić naglašava da bi ipak trebalo „sistematski, konačno, pred očima svetske javnosti, a koristeći Međunarodni sud pravde, predočiti šta su Hrvati, u stvari, činili Srbima u istoriji“.

Sudeći prema najavama šefa srpske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vuka Jeremića, to će se, i desiti, jer, kako je obećao „učinićemo sve da istorijski kontekst bude adekvatno predstavljen i da se sazna za sve zločine počinjene u Nezavisnoj državi Hrvatskoj“. Međutim, svi su izgledi da to neće biti osnov za traženje odštete, već - deo obrazloženja kontratužbe.

Da se pojavila izvanredna prilika da se međunarodnoj javnosti predoče „svi oni nekažnjeni zločini Hrvatske iz Drugog svetskog rata“, uveren i Aleksandar Jugović iz SPO.

- Istorijska je činjenica da je ustaška država činila zločine nad Srbima, pa bi trebalo iskoristiti priliku i u tužbu uvrstiti i taj period. Jesam za dobrosusedske odnose, ali, postoje stvari iz istorije koje ne treba zaboraviti, niti oprostiti - rekao je za Glas Jugović.

Ratni zločini, naglašava šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić, nikada ne zastarevaju, te bi imalo smisla tužiti Hrvatsku i za period Drugog svetskog rata.

VLADA: PROTIVTUŽBA

Vlada Srbije odlučila je juče da započne proceduru podnošenja protivtužbe Međunarodnom sudu pravde protiv Hrvatske za genocid nad Srbima, izjavio je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Vlada je odlučila i da formira Pravni tim radi utvrđivanja istine o sukobu i zločinima na teritoriji Hrvatske tokom rata 1991-1995. godine. Milosavljević je rekao posle sednice vlade da će za pripremu protivtužbe biti zaduženo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Međunarodni sud pravde u Hagu oglasio se 18. novembra, nadležnim za tužbu Hrvatske protiv Srbije kojom se tvrdi da je Srbija odgovorna za genocid navodno počinjen nad nesrbima u Hrvatskoj 1991-1995. godine.

- To je prirodna posledica toga što se Sud proglasio nadležnim za hrvatsku tužbu protiv Srbije. Time su stvari dovedene do apsurda, ali, kad je već tako, zašto onda ne tužiti Hrvate za sve zločine u 20. veku. Lično sam za, a na vladi je da odluči hoće li to i učiniti - naglašava Aligrudić.

Ipak, pre bilo kakvog ozbiljnog odgovora na pitanje ima li uopšte smisla tužiti Hrvate za period pre „Oluje“, trebalo bi, naglašava Zoran Krasić iz SRS, sačekati da se dalje razjasne namere Međunarodnog suda pravde.

- Moramo najpre da vidimo tu optužnicu i kako su konstatovali nadležnost i utvrditi dalji meritum. Ne treba se istrčavati i uopšte diskutovati o tome da li ih treba ili ne treba tužiti. Ali, ako nam pravni tim bude poput onog koji nas je „branio“ u sporu protiv BiH, teško nama - smatra Krasić.

Treba obavezno uvrstiti i zlocine u Jasenovcu i ostale zlocine koje je pocinila NDH.Zatim zlocine od 92 pa naovamo koje je ucinila Hrvatska.Ovo je jedinstvena prilika da se ustaskoj gamadi stane na rep.Ako Srbi pokazu da su mekani,tada ce se okuraziti i ovi iz Bosne,Slovenije,Crnogorci ce nesto da izmisle.

Hrvatska sprema još jednu tužbu protiv kralja Petra zgog genocida nad Hrvatima.

koliko je režim kralaja Petra i u kom periodu ubio hrvata (civila ,vojnika... )

Tako je! Samo dosljednosti radi: treba podnijeti tužbu protiv Bugara zbog stradanja srpskog naroda u 9. stoljeću kad je od bugarske ruke pobijeno 5.000.000,00 Srba, Turke (dakle, svoje očeve) radi genocida nad Srbima od 1371. do 1912. godine kad je pobijeno 90.000.000,00 Srba, te Austriju kad je pobijeno 130.000.000,00 Srba. Tek onda možemo pričati o belosveckoj pravdi... Srbi, zar ne vidite da vas vaša mitomanija uništava poput tumora. Osvijestite se, sebe radi.

Ja bih na Vasem mestu pazio sta kucam, jer mozda ekran i papir trpe sve, ali se genocidna postojanost Hrvata nikada nece zaboraviti.

I odmah da se oformi komisija od "nasposobnijih strucnjaka" koja ce poroceniti visine globe, i kako ce se ta sredstva raspodeliti i koristiti.

Шта се плашиш, ништа вас неће болети... Или ти се не свиђа да сви знају какви сте кољачи у ствари?

Е, па неће моћи!

SADA CE TEK SRBADIJA I KOLJACI IZ RS I SRBIJE DA PRED CJELIM SVJETOM POKAZU SVOJE LICE"-IMAJU DOKUMENTI I VIDEO PRILOZI O POPU DZUJICU I KOLJACIMA PO SUMAMA BOSNE,VIDICEMO CETNICI KO CE PLATIT CJENU OVIH RATOVA NAS I VAS----------------AKO SE UZDATE NA ZIDOVE MI CEMO NA IRAN;-)

Надам се да са вама Хрватима, потомцима АВАРА, нећемо икада више имати шта заједничко, осим вероватно границе.

Gubi se odavde, budalo jedna. Sta se tebe tice sta ce Srbi da urade.

Sada treba aktivirati i tuzbu protiv NATO pakta.

Njemačka priprema tužbu protiv Srbije za istrebljenje folkdojčera.

Lovci spremaju tuzbu protiv stare Jugoslavije zbog istrebljnja beloglavih pataka u Carskoj bari!

@Lepi...Prestani da sereš i da budeš ciničan.Ne postoji ciničnija stoka nego Hrvatsko,Muslimansko,šiptarska bagra.Muka mi je da vas više slušam.Nalazite sebi neki drugi forum a Srpski ne posećujte ako vam se ne dopada.Šta sad treba prećutati tragediju Jasenovca kao i tragediju iz 1995-te?Koji ste vi više...ac u životu?Šta ste vi?Šta ste sebi umislili?Treba vas progoniti do sudnjega dana i ne ostaviti vam nikakvu šansu.Što je čovek prema vama bolji i korektniji vi ste sve gori.Bila vam je pružena ruka pomirenja kada ste živeli u zajedničkoj državi dva puta u dvadesetom veku,u kraljevini SHS i Jugoslaviji.Obadva puta ste zasrali i rasturili obe države.Umesto zajedničkog života izabrali ste nož.Srbi su vam obadva puta stvorili državu na svoju štetu.Zato sada i ispaštaju.Vi niste narod.Ne postoji nacija Hrvat,kao ni nacija Bošnjak..Postoje pokatoličeni i poturčeni Srbi.Da je sreće kao što nije Srbi trebaju da traže odštetu za otimačinu Srpske zemlje u tzv.Hrvatskoj i to preko 85 posto.Dubrovnik je Srpski grad,sva Dalmacija uzduž i popreko,Lika,Banija,Kordun sve je to Srpsko,i da ne nabrajam dalje.Tzv.Hrvatsko gore u zanemarljivoj meri oko Sutle gde žive dudeci.Majko mila s kim su Srbi živeli.Bili ne ponovilo se.

Ja ovo ne bih shvatio olako.

Morate razumeti da hrvati ništa ne rade sami - tužbu, genocid i etničko čišćenje srba su odradili isključivo uz pomoć i organizaciju Vatikana. Sjedinjene Države su u čitavoj priči samo oruđe za genocid, kao što je pre 70-ak godina to bila naci Nemačka.

Ima još jedan razlog.

Iako njihovi, evropljani na hrvate gledaju kao na siromašne rodjake sa sela kod kojih je dobro otici 15 dana u godini na sir, pršutu i kupanje. I to je sve.

Zato je njima jedina satisfakcija i životni cilj da žive bolje od srba, jer zbog svog rasizma ne mogu zamisliti da srbima bude bolje, nego što je njima. Zato će se aktivno truditi da u svakom pogledu unište Srbiju.

Setite se kralja Aleksandra i Djindjića.

Slazem se sa svim, osim sa onim o djindjicu. Karlj Aleksandar i djindic su kao dupe i oko, gde je oko svakako ne djindjic.

je.je i Tokyo je srpski. Već dugo nisam većih gluposti pročitao. Ovo što je izneseno u ovom postu je na granici kliničkog slučaja i ozbiljne retardacije. Svašta...

zorane1931!zasto jedes g...a kad su kifle mnogo jeftinije?

Bolje vam je da smislite kako da vam ostane vojvodina, a manje da se zamarate onim šta bi bilo kad bi bilo.... Niste se pokazali baš dobri u zadržavanju "srpskih" teritorija: odoše bre teritoriji, a bogami ode i narod srpski sa njih. Pa da vas pohvalimo, pa neka samo tako dalje, možda dođete do svoje prirodne forme: beogradskog pašaluka ! Prijatno.

zorane hrvati su tamo od 7 veka kad u dalmaciji stvaraju svoju državu a vi ste tamo stigli skupa sa vlaškim narodom u 15 veku i postepeno ste posrbili vlaško stanovništvo, sve ostalo su vaš lažni mitovi

Budalo neobrazovana. Gde li si to naucio, seljacino nevaspitana.

Samo kad ste Nikolića na početak teksta stavili,njegova se pamet mnogo ceni!(smešno).Njega pametnog kad bih poslali da nas brani odmah bih bili osuđeni,izdao je kuma- kako nebi zemlju. Treba ponuditi naj-pametnijem čoveku s naših prostora(DR.Šešelju) da nas zastupa na suđenju i da održi čas prava onim strašilima što će nam suditi.U toku svog suđenja pokazao je svojim znanjem kolika je veličina i kako se provedu hrvati u hagu.I sudijama je jako teško jer nemogu da sprovedu svoje zadatke u delo i osude ga kako im je naređeno,a najteze im je kad vide koliko im je godina a neznaju ništa u poređenju sa osuđenim .Jedino se Šešelj svojom inteligencijom može suprostaviti sudovima namenjenim isključivo SRBIMA.U slučaju kad bi nas on pred sudom predstavljao,to bi izazvalo interesovanje celog sveta i onda bi se Hrvatska predstavila u pravom svetlu.Upoznao bi ceo svet kakva im je istorija postanka i kakvi su to junaci bili! Kako su zenama,deci i starcima vadili oči i skrnavili tela,bili najbolji s Hitlerom,Musolinijem... i koliko su pobili srba u Jasenovcu i ostalim jamama.To Šešelj treba da im objasni,jer on jedini to i može.Da su Srbi izbegli pokolj 90-tih koji im se spremao i koji su im spremale vlade zemalja koje danas nama sude zajedno sa hrvatima.

Mozda ne toliko intelegencijom, ali kad pocne da mase pistoljem, ima svi da se posakriju u misje rupe.

Svi koji srpske žrtve neprihvataju kao stvarne i pocenjujući pišu o njima nebi trebalo ni objavljivati kao komentare, jer su samim tim provokativni i uvredljivi za Srpsku naciju a i dosta govore o narodima autora komentara.

Okladio bih se da je Joip Broz bio Hrvat. Dao bih ruku u vatru da je prvi partizanski pokret u Europi bio u Sisku i da je jedan od tih pripadnika bio i "omraženo srbomrzac" Janko Bobetko. Glavu na panj da je prva žena pripadnica NOB-a bila Hrvatica, da je i sam Tuđman bio u partizanima... Dapače, okladio bih se da je general Nedić slavodobitno poručio Goebelsu da je Beograd prvi judenfrei grad u Europi. Idem tako daleko da tvrdim da Srbi negiraju Sajmište, Banjicu u kojem su stradali Židovi i Romi i ostale logore U Srbiji te ih na sve načine pokušavaju gurati pod tepih zaborava. Hoće li i to stajati u protutužbi?

Lepi tebi je mozda deda i pradeda ture,ali si duboko u genima Srbin! nemoj bre da brkas loncice, idi citaj svoj avaz ili kako se vec zovu te vase novine , koji se klinac ti ovde mesas??, razumem da te koreni vuku na nasu stranu ali sta da se radi......

Ogledalce , ogledalce to Srbi i Srbija ne znaju ,dapače oni ne znaju definiciju genocida, za njih je genocid samo Jasenovac kad bi znali koliko je Hrvata stradalo u Jasenovcu drugačije bi imali pristup i definiciji o genocidu i doprinos Hrvata u borbi protiv nacizma. Ne znaju da su Hrvati ginuli u partizanima Dalmatinske brigade itd.Po pisanju službene Srpske politike RH je pravni sljedbenik NDH a ne AVNOJ-ske Hrvatske eto to će najvjerojatnije dokazati na Sudu pravde .Sve dok budete imali tezu o ustašodniosti Hrvatske dobro vam se ne piše.Protutužba RS je isto kad bi Njemačaka tužila Srbiju za protjerivanje folkojčera i to na dan masakra u Kragujevcu.

Uskoro ce se tacno znati koliko je bilo srpskih zrtava u Jasenovcu,Koliko ih je stradalo.Veoma je necivilizovano i nehriscanski negirati takve zlocine, jer je to nepostovanje prema zrtvama i njihovim porodicama.Postoje precizni dokazi o tome.Postoje dokazi koliko je Srba, civilnog stanovnistva proterano iz Hrvatske u poslednjem ratu, koliko ih je mucki ubijeno i konkretni rezultati hrvatskih vlasti sta su ucinili da se to civilno stanovnistva vrati na svoja ognjista - nista. Sto se tice NOBA i AVNOJA tacno se zna kolika je bila zastupljenost Hrvata u odnosu na Srbe, napr. njveca divizija u Hrvatskoj je bila 6. Licka, dosta ljudi iz nje je jos zivo, tacno se zna koliko je u njoj bilo Srba a koliko Hrvata.Svi su skoro bili Srbi. Naravno treba racunati prvoborce a ne one koji su na kraju rata presli iz ustasa u partizane. Postoje tacni dokazi koliko je bilo Hrvata u ustasama pocetkom 1941. / 42. godine a koliko u partizanima.Postoji snimak kako je docekana nemacka nacisticka vojska od strane naroda u Zagrebu a kako u Beogradu.Zbog toga je pri formiranju posleratne drzave Jugoslavije, odnosno republike Hrvatske, srpski narod proglasen za KONSTITUTIVNI u RH sto znaci da bez njegove saglasnosti nije bilo moguce odlucivati o nezavisnosti Hrvatske u njenim komunisticki postavljenim granicama.Srpski narod u Hrvatskoj ne samo da nije dobio autonomiju, kao npr. Albanci u Srbiji, vec je proteran ,ubijen, spaljena su mu ognjista.Zlocina je bilo u poslednjem ratu na svakoj strani. I meni je svih neduznih zrtava jako zao. Ali je neljudski, nehriscanski i fasisoidan nacin igrati se sa tim ozbiljnim stvarima tako da se namerno zaboravlja, falsifikuje i druga strana istine.Za sve postoje dokazi i cinjenice, verujem u pravdu i Boga i mislim da je dobro da se to resi sve za dobrobit svih za sva vremena.

Nemoraš se okladiti,niti dati ruku u vatru samo stavi glavu na panj u mom prisustvu i ode ti kod pape! Dapače

E vala lepi svaka ti cast na ovim ciframa i gde to nadje profesore ili se samo rugas Srbskom narodu.

Sad je red da se dokaze celom covecanstvu makar to ko su Hrvati tojest da su to rodjena braca po materi HITLERU.

Nije ni pocelo a Hrvati vec placu vidi se kroz primedbe komentatora ali neka sad cemo ih naterati da plate odstetu jer su sami to trazili.

Za sada toliko od mene a ukljucit cu se sad direkt u taj sud medjunarodni.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.