Tužioci traže produžetke

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužioci traže produžetke

HAG - Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je od sudskog veća u procesu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja dodatno vreme za ispitivanje preostalih 11 svedoka, imajući u vidu značaj njihovih iskaza, saopšteno je juče u Hagu.

Tužilaštvo je obrazložilo da su iskazi preostalih svedoka od „krucijalnog“ značaja za zaključenje dokaznog postupka, podsećajući da je Sudsko veće odlučilo da pitanje navodnog zastrašivanja svedoka mora biti rešeno pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << što ti svedoci izađu pred sud, kako bi se osigurala njihova bezbednost i zaštitio integritet postupka.

U podnesku od 12. februara, tužioci Kristina Dal i Deril Mandis naveli su da im je za ispitivanje tih svedoka potrebno 23,5 sata, podsećajući da je Tužilaštvu na raspolaganju ostalo još šest sati i 15 minuta za izvođenje dokaza.

Imajući u vidu da će sledeće sedmice biti saslušan svedok VS-1029, u trajanju od sat i po vremena, tužioci zahtevaju od sudskog veća da im odobri dodatnih 18 sati i 45 minuta.

NEPOŠTOVANJE SUDA

Sekretarijat Haškog tribunala imenovao je kanadskog advokata Brusa Mekferlejna za tužioca-prijatelja suda, u predmetu koji je protiv Šešelja pokrenut po optužbi za nepoštovanje suda, objavljeno je juče u Hagu.

Veće je 21. januara pokrenulo ovaj postupak protiv Šešelja, jer je on „navodno svesno i namerno objavio informacije, znajući da time krši nalog veća“.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.