Traži oteti laptop, šestar i uglomer!

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži oteti laptop, šestar i uglomer!

BEOGRAD - Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić se, od kada je stigao u Hag, svako veče telefonom čuje sa pojedinim članovima porodice i sa pravnim savetnicima.

Kako kažu, dobro se oseća i ne žali se, ni na šta u vezi s boravkom u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu. Traži samo da mu najbliži saradnici u odbrani - dođu već kolko sutra. Dobro je raspoložen, možda i zbog podrške koja mu stiže sa mnogih strana. Razgovori koje vodi sa porodicom liče >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na sve normalne priče između muža i žene i oca i dece. Puni su emocija i imaju mnogo tema koje još, kako kažu, nisu ni načeli. Ono što mu jedino, za sada, predstavlja problem broj jedan je oduzeti laptop i 50 diskova sa kompletnom odbranom koju je spremao u proteklih 13 godina.

- Možete zamisliti kako teku razgovori sa suprugom i ćerkom, koje nije video tolike godine - priča nam porodični prijatelj. - Vrlo je smiren i pored svih godina „samovanja“ i razgovore uvek završava pričom da za njega ne brinu... Polaže veliku nadu u svoju odbranu i argumente koje ima! Samo da mu laptop vrate...

SPISAK PREKO POTREBNIH STVARI

U jednom od telefonskih poziva iz Haga Radovan je tražio da mu porodica pod hitno, po onom koji prvi bude dolazio u Sheveningen pošalje sledeće stvari:

Rokovnik, knjigu „Znakovi pored puta“ od Ive Andrića, sveske, mrežasti harmonizer, lenjir - trougao, uglomer, šestar, papir za tehničko crtanje, još jedno odelo, trenerku i patike na čičak.

Tokom jučerašnjeg dana najbliži članovi porodice su se rastrčali po Beogradu da mu što pre nabave i pošalju tražene stvari.

RADOVAN SREO ŠEŠELJA

Radovan Karadžić je u ćeliji broj 38, koja je poznatija kao Miloševićeva ćelija, dodatno opremljena za razliku od drugih. Nije tačno ni da je pod posebnim zatvorskim tretmanom, jer se već sreo sa nekim drugim pritvorenicima i, naravno, sa Vojislavom Šešeljom.

Iako je susret bio potpuno neformalan, uspeli su da progovore po koju reč i o aktuelnim dešavanjima s obzirom na to da je Šešelj već spominjao Radovana kao eventualnog svedoka u svom procesu....

Zato i nije čudo što je skoro izričito, pre neko veče, u redovnom pozivu bratu Luki, posebno podvukao nastali problem „nezakonitim“ hapšenjem:

- Po svaku cenu želi da advokatski tim uđe u trag i vrati nazad oteti laptop, jer je u njemu kompletna pripremana odbrana i sve ono što je za 13 godina sakupio od dokumentacije - posebno apostrofira naš sagovornik. - I nije uopšte tačno, da se odrekao vraćanja laptopa! Oni, koji su ga oteli, valjda su do sada sve pregledali i sada mogu mirno da ga vrate. Na koji način, to je njihov problem, a ne Radovanov....

Advokat Svetozar Vujačić je juče bio kod istražnog sudije Dilparića, koji mu je najdirektnije rekao, da on stvarno nema veze sa laptopom, koji i nije bio na popisu stvari u vreme kada je priveden i saslušan Karadžić.

- To praktično znači da je laptop kod istih onih koji su Radovana „kidnapovali“ i držali tri dana bez prava makar na telefonski poziv advokatima - ponavlja priču advokat Vujačić.

Inače, nevoljama pravnog tima kao da nema kraja. Advokata Vujačića, juče niko, pa ni portir, nije hteo da primi u ambasadi Holandije.

- Čekao sam pola sata, i tek tada mi je spoljno obezbeđenje reklo da za vizu moram da se obratim elektronskom poštom. Po toj proceduri, oni će mi poslati redni broj zahteva za vizu, pa kad dođem na red, pozvaće me na razgovor. Sva sreća, Goran Petronijević ima holandsku vizu odranije, pa će moći da otputuje ne čekajući mene, jer ko zna kad ću dobiti vizu - objasnio je advokat.

E ovo me slatko nasmejalo. Sta ce mu sestar i uglomer? Da crta kartu BiH mozda? Hahahahaha...

Genije BiH vise ne postji, Radovan zeli da nacrta Tadicevu Srbiju bez Kosova i Vojvodine.

Sve na prodaju dok je Tadic na vlasti.

Radovan

Radovane mislim da ovome crnome jadovanu nebi bilo tesko da n acrta kartu srbije

s obzirom da je sada mala i da ce jos manja biti ako bog da. Tako zele srbi jer tako slozno rade.

Pošto se bavio psihijatrijom,zatim alternativnom medicinom,čovek verovatno hoće da postane član Masonske lože ( mada ne ispunjava jedan od uslova ),a to je da nema krivični dosije.Prav uglomer i šestar su simboli Masonske lože ( slobodni zidari ),pokret koji je nastao u Engleskoj u XVII veku.

Mada greši ,treba da nastavi da se bavi alternativnom medicinom ,tamo gde se nalazi ima mnogo "pacijenata",

pametna si daco za celo selo kukala ti majka !!!!

Za razliku od tebe veliki Srbine, on zna čemu služi šestar i uglomer.

A znaš li ti ?

trazi i citaj : APULEIUS. ( to je autor )

Pa netrazi on to zbog crtanja , to su simboli masonerije , ima to valda nekakog smisla.

A gumicu?

... i jos jedno odelo, trenerku i patike na cicak'''? Da nece na modnu reviju u Hotel Kurhaus u Scheveningenu?:)))))))))))))))

Vi anti srbi stidite se.

Zasto Radovan trazi odelo??Pa zato sto su mu ovo novo koje mu je brat kupio oduzeli ovde u specijalnom sudu i zadrzali ga.Zasto niko ne zna,ali ocito je da ga mrze.

Patike i trenerku trazi zato da bi mogao da radi vezbe i da odrzava zdrav zivot.

A za ovaj laptop je sramota sta drzava Srbija radi.Hrvati pomazu i placaju advokate svojih optuzenih.Salju dokaze i sve rade ne bi li pomogli,a vidi Srbija,odmaze svojima.

BRUKA I SRAMOTA

za anoniman 13.44 o tome se i radi da on nije srbin iz srbije vec iz bosne a rodom iz crne gore ponosne, pa analogno tome srbiji prestaju sve obaveze oko njega. eventualno moze biti potrebe za nekim dokumentima ili poziva svedocima. da ne trebamo placati i hrvatima njihove troskove? svaka drzava placa svojim drzavljanima i to tek ako se ustanovi da sami nemaju mogucnosti za odbranu. toliko o obavezama srbije prema karadzicu. mozda bi trebalo uciniti ustupak pa mu poslati svalerku o trosku drzave, sta mislite? onu sa kojom je tihovao toliko dugo i isao na burek u tri ujutro? bilo bi jako humano. i simpaticno

Jadan li si ti smeško.Toliko se smeškaš da ni sam sebi ne veruješ nego stojiš pred ogledalom i gledaš u svoju trenerku,patike na čičak i gle, osmeha nema.Fali ti odelo za koje očigledno i nisi.

Ovakve zlurade komentare samo srbi mogu napisati. Zar vas nije stid? Videste li nekog hrvata da ovako pise o Gotovini?

Sanja,smanji doživljaj.

Po sto puta sam rekao i zapamti vec jednom!

SRBIN nikada ovako nesto nebi napisao !

To su Turci I ustase koji pricaju Srpski.

\ Zive u srbiji jako lepo i imaju samo jedan zadatak: da seju mrznju !

Njihovi geni nisu srpski niti im dusa slovenska!

To su nesoji ! ima ih mnogo medju nama ali mnogo mnogo manje nego nekada!

Ali crknuce Soros i njegovi dolari ce se potrositi !

a onda dusmanima dolazi djavo po svoje !

kad - tad!

Polako trofazni i ne uznemiruj se , ne plasi se iako si zasluzio plasit ces se malo kasnije od svoje senke koja ce te proganjati. Ne pokusav aj da branis ono sto se odbraniti ne moze. Nema vise mocne armije i mocnog oruzja, sada je samo da poslusate sto vam se naredi.. Budi pametan i slusaj..

Ali Gotovina nije srbin i on nepripada nebeskom narodu pa da se sa njime rugaju .

BRAVO SANJA TI SI VRLO INTILIGENTNA,KARADZIC CE VRLO BRZO BITI SLOBODAN,JEVREJI SU VRLO LJUTI NA SVOG HOLBRUKA I OLBRAJTOVU,SACEKAJ MALO RADOVAN CE PONOVO BITI U SRPSKIM ZEMLJAMA.

Samo dajte ga bosnjackom narodu da mu oni sada sude da vidi i svati cijela srbija sta je srebrenica.koljite ovo dzubre da ne zarazi jos nekog sa njegovim virusom.

Pa sada kazi kako nas dvojica mozemo da zivimo u jednoj drzavi jade moj,

znas i sam da je Radovan htjeo nebi od vas niko ni ostao u Bosni.A odakle ti to porijeklo vodi da nisi mozda turcin,stidi se predaka tvojih poturce jedna,kakvi smo dasmo Srbi smo i vjeru nikada nismo ni za sta dali.

Ej, pseto nekrsteno. Ti bi da koljes, smrdu lojavi.

Dobro rece za sebe,ovo djubre da ne zarazi jos nekog,ali samo ne tvojim virusom Erhane poturice nepismena.Valjda sto si tako mal i bedan,i ime svje pises malim slovom.Bosnjaci ne postoje vi ste poturice,veoma dobro znate staro prezime.Vasa mrznja proistice iz dokazivanje vaseg baliluka.Dobro znas ko ti cukun ded,ili pra deda bi,zar ti babo nije bolan prico,pitaj dedu ili nenu djubre poturicko.

Ako ovo sto pisu su Srbi , pa onda Srbija treb ada nestane.Dokn Hrvati slave svoje branitelje i koljace mnogih Srba , Srbi se ismejavaju coveku koji je spasio toliko srpske dece.Stidite se .Srbi su ostali bez dushe i srca.Dslo je vreme da ce Srbin Srbina prodati za obican mobilni telefon.JAD !

A zasto nije mrdnuo ni malim prstom kada je Hrvatska "Oluja" isterala nase iz RSK? Svi znamo da je mogao tamo poslati vojsku i dobrovoljce da brane Srpstvo!!! A znate li zasto? Zato sto je imao dogovor sa Holbrukom! Radilo se o njegovoj "guzici" i zato nista nije preduzeo (drzao se dogovora), i sada ce mu taj "dogovor" doci glave u Hagu. Zar Vam je to toliko tesko da svatite, cemu vam sluzi ta glavica?

Bravo otporasu ti jedino pravo kazes. Izdao srbe a sada srbi i kuku i jao za njime. Neka sude govno na dozivotnu jer nam i onako ne treba

Veoma skupi nebeski narod nema cenu a za jedan mobilni to je vec preskupo

Da li vi znate koliko taj covek, Radovan Karadzic ima para? Je li, velikosrbi? Znate li?

Uto, 05/08/2008 - 14:42 — erhan

===========================

Sta su.ko su ti sada "bosnjacki narod"???

Da nisu to one POturice!

Radovane prvi i dozivotni predsednice Republike Srbske!

Neka ti je gospod an pomoci i HVALA za sve sto si dao/ucinio za nas Srbe.A onaj ko te je uhvatio i neprijateljima izrucio taj ce da plati glavom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.