Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traženi kriminalci "krase" Europolov božićni kalendar

HAG - Božićni ili adventski kalendar kojim se u katoličkom i protestanskom svijetu odbrojavaju dani od 1. decembra do Božića, prave se u mnogim oblicima i formama, od slika do čokoladica, a Europol ove godine donosi svoju, nešto sumorniju verziju - onlajn kalendar sa najtraženijim kriminalcima u Evropi

"Od sutra 1. decembra u narednih 23 dana objavljaćemo dnevno po jednog bjegunca iz po jedne članice >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU," izjavio je portparol Europola Gerald Hestera, prenosi AFP.

Osoba za koju je izdat nalog za hapšenje će datog dana biti istaknuta na društvenim mrežama uključujući Europol Facebook i Twitter, rekao je Hestera.

Riječ je o kriminalcima osuđenim za ozbiljna krivična djela poput ubistva, kidnapovanja, terorizma i trgovine drogom koji su trenutno u bjekstvu.

"Svi oni su u bjekstvu i bježe od odgovornosti i kazne," rekao je portparol.

Kalendar će početi sa 60. austrijskim bjeguncem Tiborom Fokom za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva prostitutke u martu 1986. godine.

Osuđen na zatvor, Foko je pobjegao dok je bio na odsustvu 1995. godine, navedeno je na sajtu Europola, a za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja ponuđena je nagrada od 2.900 evra.

Od kada je u januaru aktiviran ovaj vebsajt, uhapšeno je 24 najtraženijih kriminalaca, pri čemu je devet hapšenja bilo direktno povezano sa pažnjom medija i dojavama građana, navodi Europol.

"Nadamo se da ćemo ljudima moći da damo lijep poklon 24. decembra time što ćemo uhapisti neke od ovih bjegunaca", rekao je Hestera.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EUROPOL OBJAVLJUJE BIZARNI BOŽIČNI KALENDAR: Za svaki dan po jedan kriminalac sa poternice

Izvor: Kurir, 30.Nov.2016

...Božićni ili adventski kalendar kojim se u katoličkom i protestanskom svetu odbrojavaju dani od 1 decembra do Božića, prave se u mnogim oblicima i formama, od slika do čokoladica, a Europol ove godine donosi svoju, nešto sumorniju verziju - onlajn kalendar sa najtraženijim kriminalcima u Evropi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.