Ten Hag ljut: Nije bilo dobro

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 23:48

Ten Hag ljut: Nije bilo dobro

Mančester junajted je završio američku turneju i vraća se u Englesku.

U poslednjem testu u Las Vegasu, poraženi su od Borusije Dortmund sa 3:2, tako da je posle gubitka od Reala (2:0) to bio drugi uzastopni neuspeh.

Navijači svakako nisu oduševljeni formom ekipe na dve nedelje pre starta sezone, a čini se ni sam Erik ten Hag koji je dao svoju ocenu meča sa "milionerima".

"Imali smo dva dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meča - prvih sat je bilo dobro, igrali smo dobro, kao tim, dinamično, sa dobrim presingom, bilo je uživanje gledati. To je ono što sam hteo da kažem igračima u poluvremenu, kada smo iznenada primili dva gola pred poluvreme, bila su to dva poklon gola. Već to je bilo dovoljno uznemirujuće, ali poslednjih pola sata bilo je loše, loša igra. Nisu sledili pravila uopšte, bez presinga, nije bilo gradnje igre, ništa u napadu, imali smo 11 individualaca na terenu i to uopšte nije bilo dobro", kaže Ten Hag.

Generalno, smatra da je turneja bila od koristi.

"Rekao sam i igračima, mislim da je turneja bila dobra, ali želite da je završite dobrim izdanjem, a onda imate samo 60 minuta kojim ste zadovoljni, dok su golovi koje smo primili bili zaista jadni. Kod prvog je bilo loše branjenje, drugi je bio greška u začetku napada, to ne liči na nas. Moramo da kontrolišemo igru, da imamo odgovornost, ovo je neoprostiva stvar čak i na prijateljskom meču", dodao je Holanđanin.

Od igrača zahteva da se što pre vrate standardima koje su zajedno uspostavili.

"Moramo prvo da se vratimo kući, onda ću im dati slobodan dan. Moramo da se vratimo standardima kao tim i krenemo putem koji je neophodan da bismo imali dobar start u ligi. Imamo dva meča narednog vikenda i potom nedelju dana da se pripremimo za prvi meč u sezoni", zaključio je Ten Hag.

Junajted igra 5. avgusta na Old Trafordu protiv Lensa, a dan kasnije u Dablinu im je protivnik Atletik Bilbao.

U prvom meču sezone u Premijer ligi 14. avgusta, dočekuju tim Vulverhemptona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.