Ten Hag: Hendikepirani ste... a, koliko novca imate?

Izvor: Mondo, 30.Apr.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ten Hag: Hendikepirani ste... a, koliko novca imate?

Trener Ajaksa odbacio je "žalopojke" kolege iz Totenhema, uoči prve polufinalne utakmice Lige šampiona.

Povrede, suspenzije, umor... Sve su to faktori koji menadžeru Totenhema Maurisiju Poketinu i njegovoj ekipi otežavaju posao pred večerašnju utakmicu protiv Ajaksa (21.00, Arena sport 1).

Argentinski stručnjak požalio se u najavi ovog meča da ekipe nisu u ravnopravnom položaju i zbog toga što je Totenhem za vikend igrao meč Premijer lige protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vest Hema, u kome je poražen rezultatom 0:1, dok su Holanđani odložili celo kolo svog nacionalnog šampionata, da bi se Ajaks što bolje pripremio.

Erik Ten Hag nije želeo ni da čuje za te argumente.

"Mi za nastup u prvenstvu Holandije dobijamo 10 miliona evra. Oni od Premijer lige dobijaju mnogo miliona više. Nije li to nefer prema nama?", rekao je trener Ajaksa.

"Svako ima svoje probleme, svi radimo u drugačijim okolnostima i na svakom timu je da se izbori sa njima što bolje može. To je ono što mi radimo".

Ten Hag je mladu i talentovanu ekipu, koja će se svakako osuti već predstojećeg leta, doveo do same završnice Lige šampiona, gde četvorostruki prvak Evrope nije bio od 1997. Koliko je to iznenađenje, najbolje se vidi iz Ajaksove polazne pozicije, koja je bila takva da je već u julu morao da počne nastup u kvalifikacijama.

Posle senzacionalnih pobeda nad Realom i Juventusom, čini se da su "kopljanici" u odličnoj poziciji da doguraju barem do finala. S obzirom na to da drugi par čine Liverpul i Barselona, oslabljeni Totenhem može se smatrati idealnim rivalom u ovoj fazi takmičenja.

Iako se mnogo priča o De Jongu, De Lihtu, Ziješu, Neresu i drugima, Ten Hag je izjavio da su ove sezone razliku napravili povratnici iz Premijer lige, Dušan Tadić i Dejli Blind.

"Znali smo koliko su važni znanje i iskustvo koje oni donose. Pre njih smo imali dobar, ali mlad i neiskusan tim".

Ajaks i Totenhem sastali su se samo 1981. godine, u tadašnjem Kupu pobednika kupova, kada je oba meča dobio engleski predstavnik.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poketino: Još smo u životu, nije sve izgubljeno

Izvor: B92, 01.Maj.2019, 09:56

Menadžer Totenhema maurisio Poketino veruje da Totenhem i dalje ima šanse za plaman u finale Lige šampiona...Londonski klub je na svom terenu poražen od Ajaksa sa 1:0 tako da će "pevci" imati izuzetno težak posao da nadoknade minus na gostovanju u Amsterdamu...Po završetku meča, Maurisio Poketino...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.