Svedoči general Aleksandar Dimitrijević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoči general Aleksandar Dimitrijević

HAG - U procesu bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću i petorici saoptuženih za zločine nad kosovskim Albancima 1999, sudsko veće će kao svog svedoka u utorak i sredu, 8. i 9. jula, saslušati iskaz penzionisanog generala VJ Aleksandra Dimitrijevića.

Na početku sukoba na Kosovu 1998, general Dimitrijević bio je načelnik Uprave za bezbednost Generalštaba VJ. On će svedočiti pošto su mu vlasti Srbije uručile obavezućujući poziv Tribunala, ali će zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zdravstenog stanja to učiniti preko video veze iz Beograda.

Narednih dana, tužioci u Hagu nastaviće izvođenje dokaza protiv lidera SRS Vojislava Šešelja, optuženog za zločina nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93.

Dokazni postupak optužbe biće nastavljen i na suđenju hrvatskim generalima Antu Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču koji odgovaraju za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine tokom i posle operacije Oluja u leto i jesen 1995.

U postupku protiv sedmorice oficira Vojske Republike Srpske optuženih za genocid u Srebrenici u julu 1995, u toku je izvođenje dokaza odbrane, a nove svedoke odbrane sudije će saslušati i na suđenju bivšim liderima bosanskih Hrvata kojima se na teret stavljaju zločini nad Muslimanima u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini 1993-94.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje suđenje Lukićima

Izvor: Kurir, 07.Jul.2008, 08:37

HAG - Početak suđenja bosanskim Srbima Milanu i Sredoju Lukiću i izricanje presude bivšem makedonskom ministru policije Ljubetu Boškovskom biće najvažniji događaji iduće nedelje u Haškom tribunalu. Pored toga, na suđenju nekadašnjem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću i petorici saoptuženih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.