Strugaru 7,5 godina zatvora

Izvor: B92, 17.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strugaru 7,5 godina zatvora

Hag -- Haški tribunal pravosnažno je osudio Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku.

Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time žalbu Strugarove odbrane na prvostepenu presudu, a delimično usvojilo žalbu Tužilaštva. Prvostepenom presudom, na koju su se žalili i odbrana i optužba, Strugar je januara 2005. godine osuđen na osam godina zatvora zbog granatiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dubrovačkog Starog grada, 6. decembra 1991, sa položaja Druge operativne grupe JNA, kojom je on zapovedao.

Prethodno je krivicu za taj napad pred Tribunalom priznao Strugaru podređeni viceadmiral Miodrag Jokić, tadašnji komandant Vojnopomorskog sektora Boka. Jokić je osuđen na sedam godina zatvora, a zatim je svedočio protiv Strugara.

General Strugar dobrovoljno se predao Tribunalu u decembru 2001. godine, a na privremenoj slobodi je bio do decembra 2003. I posle izricanja prvostepene presude, Strugar je, iz zdravstvenih razloga, privremeno bio pušten u Crnu Goru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.