Srbija odlučna da ispuni sve obaveze prema Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija odlučna da ispuni sve obaveze prema Hagu

BEOGRAD -

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da je Srbija odlučna da ispuni sve preostale obaveze prema Haškom tribunalu i Ratka Mladića i Gorana Hadžića isporuči tom sudu.

Malovićeva je na konferenciji za novinare rekla da je potraga za Mladićem i Hadžićem intenzivna i da je sigurno da će oni biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesuirani za dela koja su počinili.

"Politički i svaki drugi interes nije da se oni šetaju slobodno", poručila je ministarka pravde.

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da "neće imati spokoja dok poslednja dva haška optuženika ne budu odgovarala za zločine za koje se terete".

Malović i Vukčević su govorili na konferenciji za novinare u Pravosudnoj akademiji, povodom projekta Misije OEBS "Pravda i ratni zločini" o zapošljavanju osam službenika, koji će pomoći sudijama Višeg i Apelacionog suda u radu na slučajevima ratnog zločina.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.